Vitenskap

shaukat23B

Blir barn hjernevaskede?

Overtro, underholdning, politikk(svart-hvitt, rødt-blått etc.), hverdagsliv, "sosiale"nettverk. Den moderne verden lobotomerer ungdommen? Det er interessant å se en studie i USA- Man har hatt lignende studier i flere andre land som peker mot det samme, der i blant Sør-Korea, Storbritannia, Australia.. Noe sier meg at det også er i ferd med å gjelde Norge, det er bare å ta en titt rundt seg...

"In Kim’s words, the data indicate that “children have become less emotionally expressive, less energetic, less talkative and verbally expressive, less humorous, less imaginative, less unconventional, less lively and passionate, less perceptive, less apt to connect seemingly irrelevant things, less synthesizing, and less likely to see things from a different angle.”

http://www.psychologytoday.com/blog/freedom-learn/201209/children-s-freedom-has-declined-so-has-their-creativity

2
28 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

"Young adults in England have scored among the lowest results in the industrialised world in international literacy and numeracy tests."

http://www.bbc.co.uk/news/education-24433320

"A major study by the Organisation for Economic Co-operation and Development (OECD) shows how England's 16 to 24-year-olds are falling behind their Asian and European counterparts.

England is 22nd for literacy and 21st for numeracy out of 24 countries.

The OECD's Andreas Schleicher warned of a shrinking pool of skilled workers.

Unlike other developed countries, the study also showed that young people in England are no better at these tests than older people, in the 55 to 65 age range.

When this is weighted with other factors, such as the socio-economic background of people taking the test, it shows that England is the only country in the survey where results are going backwards - with the older cohort better than the younger.

'Shocking'

The study shows that there are 8.5 million adults in England and Northern Ireland with the numeracy levels of a 10-year-old.

"This shocking report shows England has some of the least literate and numerate young adults in the developed world," said Skills Minister Matthew Hancock.

"These are Labour's children, educated under a Labour government and force-fed a diet of dumbing down and low expectations."

1
shaukat23B Er samfunnet vi lever i anti-evolusjonistisk, anti-progressivt?

Vi lever i 2013, og jeg tviler på at fortiden kommer tilbake.

Det er jo mange ungdommer som aldri leser bøker, men lever sine liv på Facebook- og kjenner ikke sine egne naboer.

Nå har jeg aldri vært på slike fjollete nettsteder, men vet at ungdommer kan skrive "interessante" saker om make-up, i dag gjorde jeg ditt og datt, nye klær, jeg liker den nye typen, læreren er en tulling og vet du at... bla. bla...bla...

Jeg vet ikke om de er hjernevaskede, men det er gymnasiaster som ikke kan finne sitt eget land på kartet.

Kanskje det samme gjelder for voksne mennesker?

Vi skal underholdes i hjel med tomme tv-programmer og idiotiske vitser- uten dybde.

Nei, jeg er ikke sur. Jeg har en veldig hyggelig nabo, og flere ganger har jeg gitt henne en god og varm klem.

Ekte nærhet er kanskje gammeldags.

Nye tider...

2

Den moderne verden lobotomerer ungdommen?

Think for your self, Question authoroty. T. Leary

1
orbixx Vi lever i 2013, og jeg tviler på at fortiden kommer tilbake. Det er jo mange ungdommer som aldri leser bøker, men lever sine liv på Facebook- og kjenner ikke sine egne naboer. Nå...

Vi lever i 2013, og jeg tviler på at fortiden kommer tilbake.

Jeg spør ikke etter fortiden, men framtiden. Jeg spør etter supermennesker, ikke etter mer aper.

Her er det noe du ikke har skjønt.. Dagens samfunn styres av primater. Da blir resultatet deretter.

1
orbixx Vi lever i 2013, og jeg tviler på at fortiden kommer tilbake. Det er jo mange ungdommer som aldri leser bøker, men lever sine liv på Facebook- og kjenner ikke sine egne naboer. Nå...

vet du at... bla. bla...bla...

Jeg vet ikke om de er hjernevaskede, men det er gymnasiaster som ikke kan finne sitt eget land på kartet.

Kanskje det samme gjelder for voksne mennesker?

Vi skal underholdes i hjel med tomme tv-programmer og idiotiske vitser- uten dybde.

Årsaken er jo at den mest primitive delen av befolkningen(majoriteten) er de som for eksempel sitter med stemmeretten for hvem som styrer landet (demokrati), og at vi fremdeles har en majoritet som på det rent genetiske planet lever i steinalderen.

I dag har forskere mye mer viten om genetiske sammenhenger enn før. Vi vet for eksempel det genetiske grunnlaget i hva som skaper sinne og hva som får deg til å gjøre kriminelle handlinger. Man kan faktisk kort fortalt plukke ut disse genenes negative funksjoner (det er gjort på flere pattedyrarter og mennesket er pattedyr) via bioteknologi.

Man kan av samme prinsipp (gener styrer atferd) også stimulere fram bestemte mønstre som kan være ønskelige- Her er det viktig å forstå at jeg ikke snakker om å gjøre noen like (som ville vært antievolusjonært i praksis) ,men å dyrke fram alle genetiske egenskaper som gjør mennesket bedre kort fortalt. Også inkludert "naturlig variasjon", og for eksempel forsterkingen av dette.

Bør vi satse på dette framover? Jeg mener ja. Motstanden mot en slik utvikling er politisk, moralistisk og religiøst, og de fleste av disse har som regel ikke peiling på hverken naturvitenskap, psykologi eller historiske samfunnsutviklinger over lengre tid.

Hvordan reduserer vi apenes makt, for å skape et supermenneske? NB! Et slikt kan også for eksempel ha preservert empatiske evner. Mye ved dette er allerede naturlig og behøver ikke fjernes, det har flere fordeler for arten og individet.

1

Primitive innstinkter henger enda igjen hos mennesker. Man er alt for opptatt av penger, makt og personlig prestisje. Dette ser man mye gjennom media. Folk er for opptatt av å passe inn og bli akseptert i en stor masse.

Så samfunnet generelt underbygger en egen evne til å opparbeide seg en egen individualitet dessverre...

2

In Kim’s words, the data indicate that “children have become less emotionally expressive, less energetic, less talkative and verbally expressive, less humorous, less imaginative, less unconventional, less lively and passionate, less perceptive, less apt to connect seemingly irrelevant things, less synthesizing, and less likely to see things from a different angle.”

TV og dataspill?

1

Overtro, underholdning, politikk(svart-hvitt, rødt-blått etc.), hverdagsliv, "sosiale"nettverk. Den moderne verden lobotomerer ungdommen?

vel den "lobotomerar" også oss gamlinger....

1
shaukat23B [sitat…] Årsaken er jo at den mest primitive delen av befolkningen(majoriteten) er de som for eksempel sitter med stemmeretten for hvem som styrer landet (demokrati), og at vi frem...

Hvordan reduserer vi apenes makt, for å skape et supermenneske? NB! Et slikt kan også for eksempel ha preservert empatiske evner. Mye ved dette er allerede naturlig og behøver ikke fjernes, det har flere fordeler for arten og individet.

Det er sikkert mange primitive vesener på Stortinget, og noen vil kanskje karakterisere dem som primater.

Smak og behag.

Hva mener du egentlig med "supermenneske" ?

Det er umulig at ca. 7.milliarder mennesker på kloden- i framtiden- vil være ekstremt intelligente og samtidig like empatiske.

Muligens vil de tenkte supermenneskene blir så kloke at alle har atomvåpen.

Avanserte mennesker vil alltid ha evnen til å bli forbannet, og kan slå tilbake.

1

Ja, absolutt alle mennesker hjernevaskes til en viss grad.

-Vi 'hjernevaskes' til å passe inn i samfunnet. Et samfunn som har sine feil, men er det beste vi foreløpig har oppnådd. De fleste av oss ser nok mange 'feil' i samfunnet, men skjønner at 'Rom ikke ble bygget over natten', og at det er mange hensyn å ta. Disse kan nok lett syntes dumme og forutsigbare for mange som kommer 'rett fra skolebenken'..

3
Pip_6 Ja, absolutt alle mennesker hjernevaskes til en viss grad. -Vi 'hjernevaskes' til å passe inn i samfunnet. Et samfunn som har sine feil, men er det beste vi foreløpig har oppnådd....

Ja, absolutt alle mennesker hjernevaskes til en viss grad.

-Vi 'hjernevaskes' til å passe inn i samfunnet. Et samfunn som har sine feil, men er det beste vi foreløpig har oppnådd.

Jeg nekter å tro at flertallet i befolkningen er så lobotomerte, eller hjernevaskede, at de ikke kan velge sine egne veier i livet.

Men reklamen har en enorm makt, og mange som skal være bedre enn naboene er selvsagt opptatt av status- som er kjekt å ha. "Jeg er bedre enn deg."

Jeg hørte på tv'en i går at mange foreldre betaler tusenvis av kroner for at små barn skal ha eksklusive merkevareklær. (Som de vokser ifra i løpet av kort tid).

Stilige og dyre tåtesmukker, med flotte merker, er også en trivelig gave til babyer.

Hvis det er noen ferske foreldre som leser dette innlegget, så husk at dere ikke imponerer andre uten såkalte flotte merkevarer.

Jeg er godt voksen, har sluttet med avanserte tåtesmukker, men føler skam fordi jeg ikke har et Rolex-ur i prisklassen kr. 100 000,-

Pinlig... :)

1
orbixx [sitat…] Jeg nekter å tro at flertallet i befolkningen er så lobotomerte, eller hjernevaskede, at de ikke kan velge sine egne veier i livet. Men reklamen har en enorm makt, og mang...

Men reklamen har en enorm makt, og mange som skal være bedre enn naboene er selvsagt opptatt av status- som er kjekt å ha. "Jeg er bedre enn deg."

bør man ikke være lobotomert i utgangspunktet for at reklamen skal få enorm makt over en?

1
Vigilius_Osloensis [sitat…] bør man ikke være lobotomert i utgangspunktet for at reklamen skal få enorm makt over en?

Genetisk tilbakestående, ja. Jeg er tilhenger av genetic engineering for å gjøre mennesket til et übermensch i praksis, vitenskapsorientert og teknologiutviklende.

Andre vil ha genetic engineering og social engineering (Richard Day 1969, Z.Brzezinski m flere) for å gjøre folk flest lydige og sløve. En del av fanatismen om at bare vi sakte men sikkert utrydder folk flest eller gjør dem til slaver, så blir alt bra etterpå.

Uheldigvis kommer dagens eliter nettopp fra folk flest. Derfor har vi Apenes planet i praksis. "Demokrati" - Aper velger ledere som er aper.

1
orbixx [sitat…] Jeg nekter å tro at flertallet i befolkningen er så lobotomerte, eller hjernevaskede, at de ikke kan velge sine egne veier i livet. Men reklamen har en enorm makt, og mang...

Jeg nekter å tro at flertallet i befolkningen er så lobotomerte, eller hjernevaskede, at de ikke kan velge sine egne veier i livet.

Det har du helt rett i.

-Langt de fleste mennesker er solide oppegående mennesker, som foretar gode veivalg. Men de blir altså til en viss grad, 'hjernevasket' uansett. Vi hjernevaskes tilogmed når det gjelder våre kjønnsroller.

-Vi blir tidlig lært at 'sånn & sånn' er passende for gutter, mens 'tull & tøys' er passende for jenter.. ;o)

1
orbixx [sitat…] Jeg nekter å tro at flertallet i befolkningen er så lobotomerte, eller hjernevaskede, at de ikke kan velge sine egne veier i livet. Men reklamen har en enorm makt, og mang...

Jeg nekter å tro at flertallet i befolkningen er så lobotomerte, eller hjernevaskede, at de ikke kan velge sine egne veier i livet.

LA meg si det sånn - Nettopp det som hindrer at mange ikke får valgt "sine" veier i livet ,er kulturens (religion, politisk ideologi) antakelse om at alle er født like- noe vi aldri har vært (Sine veier er avgjort av ens personlighet, som igjen er avgjort av gener)

*Aksepterer kulturen der i mot realisme, at mennesker er født svært ulike, så vil også kulturen kunne legge mye bedre faktiske tilpasninger til hvem som får gjort hva.

I dagens samfunn er jo de aller fleste fremmedgjorte. De fleste er enten tvunget inn i en bestemt kontekst eller tror de må fylle en bestemt samfunnsrolle etter idealer på bekostning av hvem de er.

1
Vigilius_Osloensis [sitat…] bør man ikke være lobotomert i utgangspunktet for at reklamen skal få enorm makt over en?

Det spørs jo kva du meinar med "lobotomert" her?

Dagens unge vekser opp i eit samfunn full av påverknader via bla reklame, utdanningssystemets "rette lære" , medias "sannheitskanaler" som formidler den "rette synsvinkelen av nyheitene" mm

Vi mennesker i spesielt den såkalla "vestlege siviliserte vesten" blir enormt påverka av dette ubevisst. Dersom du f.eks ser på ein reklame (eller høyrer den på radioen ) fleir gongar for dagen/veka så vil din underbevisstheit "absorbere" denne "informasjonen" somregel utan at du eingong er bevisst at du lar deg påverke....

Reklamer kan verke dumme og ein trur jo at ein ikkje lar seg "lure" ....men eigentleg så er reklamer (og dei "rette" nyheitene mm) høgst "utspekulere" ("sensorerte") fordi dei påverkar først og fremst vår underbevisstheit...

Med andre ord: Dei færraste av oss veit ikkje eingong at vi er "logotomerte" av dagens "siviliserte" system....vi trur i dag at vi er så kloke og bevisste atte....hehe

1
Vigilius_Osloensis [sitat…] bør man ikke være lobotomert i utgangspunktet for at reklamen skal få enorm makt over en?

Vel det spørs jo kva ein legger i ordet "logotomert" her ikkje sant?

Vi mennesker som vekster opp i den "siviliserte vesten" lærer jo ganske så tildleg kva som er "rett eller feil" via barnehagen, utdanningssystemet, offentleg godkjente nyheitskanaler osv.

Nyheitskanalane presenterar jo for oss gjerne den "rette læra", men denne består ofte av berre ei side av ein sak.

Reklamer er meir "utspekulerte" enn ein trur. Vi kan tru vi er kloke og bevisste og "skjønner at reklamer er teite"......men likavel vil reklamane gå "rett inn i vår underbevisstheit" utan at vi eingong er det bevisst.....

Og kan ein eigentleg sidestille "logotomering" med "hjernevasking"? Fenomenet logotomering verkar å vere meir ifm fysisk operasjonsinngrep medan hjernevasking verkar å vere meir psykisk påverknad som f.eks reklamer og utdanning innan den "rette læra" mm....?

Men heile poenget med "hjernevasking" ("logotomering" som folk oppfatter gjerne som same betyding) er jo at ein blir "lurt trill rundt utan å skjønne det sjølv".........spooky med andre ord....øh

1
shaukat23B Genetisk tilbakestående, ja. Jeg er tilhenger av genetic engineering for å gjøre mennesket til et übermensch i praksis, vitenskapsorientert og teknologiutviklende. Andre vil ha gen...

Genetisk tilbakestående, ja. Jeg er tilhenger av genetic engineering for å gjøre mennesket til et übermensch i praksis, vitenskapsorientert og teknologiutviklende.

Lobotomering betyr ikkje "genetisk tilbakeståandes"? Kor har du dette frå? Lobotomering handler i prinsippet om ein fysisk operasjon gjort på såkalla "psykisk lidandes" ......men ein operasjon som verkar å vere noko grusom etter mitt syn....

Men du er also for å drive med genetisk manipulering av naturen (genetisk geoengineering av mat og mennesker mm)?

Skjønner du da ikkje at du vil dermed motarbeide Naturleg Evolusjon her, og dermed utsette din eigen art menneska for ein alvorleg fare her?

Det er kun ein "mester" angåandes "genetisk geoengineering" og det er naturen sjølv som vi er skapt av og er eindel av.......slik eg ser det.

1
Pip_6 [sitat…] Det har du helt rett i. -Langt de fleste mennesker er solide oppegående mennesker, som foretar gode veivalg. Men de blir altså til en viss grad, 'hjernevasket' uansett. Vi...

Vi hjernevaskes tilogmed når det gjelder våre kjønnsroller.

-Vi blir tidlig lært at 'sånn & sånn' er passende for gutter, mens 'tull & tøys' er passende for jenter.. ;o)

Jeg har aldri forstått meningen med disse utallige shampoo-reklamene for kvinner, på tv. Det virker nesten som det er millioner av hårvaskemidler, som kan og skal forskjønne hunkjønnet.

Men kan si mye negativt om reklamebransjen, men de fleste er ikke idioter som bare kaster penger ut av vinduet.

Altså: De investerer i produkter som selger godt, tror jeg.

Men shampoo er jo ikke noe annet en såpe, men selvsagt med stilige ingredienser-som bare er tull og tøys.

Jeg lurer på om mange kvinner vasker håret 24 ganger i døgnet, før de blir fornøyde.

Det er mulig at kjønnsrolletenkning er årsaken til at noen kvinner oppførerer seg som fjollete, barnslige idioter.

Men for all del; det er mange glupe kvinner- og tullete menn.

1

Lignende innlegg

Miljø og Klima Fico Siste svar

Uklart om vindkraft

Fra stortingets talerstol har vi kunnet høre at vårt elkraftpotensiale for havvind, er like stort som det potensiale som i dag ligger til grunn for vår landlige produserte vannkraft. Det kan jo høres...
1
23 svar
Historie vif_support Publisert

17. mai til ettertanke

Kongen hilser det norske folk 17. mai 1940 Kongens hilsen leses opp i Tromsø radio, den eneste frie radiostasjonen i Norge https://www.nrk.no/skole-deling/12165 London Radio 17. mai 1945 Siste 17. mai...
1
0 svar
Vitenskap Script Publisert

Minoriteter

Minoriteter vil gjerne fremme at de har en særlig tilgang til den vitenskapelige sannheten utenom den vitenskapelige. Kvinnelige forskere som hevder at når en erkejennelsesfilosof gjetne tar trivielle...
1
0 svar
Vitenskap Aztalon Siste svar

Genier

Genier oppstår fra tid til annen. Da mener jeg de som skiller seg ut blandt folkemengden betraktelig og kan anses som geni altså geni begavet. Det er en skala fra 160 IQ og oppover til supergeni som e...
1
8 svar
Filosofi nyheim Publisert

Vennskap

Ja, dyr trenger også å føle nærhet og vennskap. Egentlig en selvfølge som ikke blir forstått godt nok.
1
0 svar
Miljø og Klima silas Siste svar

Klimarealistene = ytterliggående klimagruppe (Nettavisen)

Dette er etter min mening et skremmende eksempel på ytterliggående journalistisk levert av Nettavisen denne gang. At avisen går så langt å kaller Klimarealistene for ytterliggående er egentlig ganske...
Bilde

Carl I. Hagen besøkte Klimarealistene på Stortingets regning

Én av Hagens tre tjenestereiser som stortingsrepresentant var et besøk til Klimarealistene i Stavanger. – Et politisk relevant møte, svarer Hagen.


Bilde www.nettavisen.no
1
11 svar
Filosofi Bogilde Publisert

På vei mot et Big Bang

Jeg begynner med å identifisere den eneste egenskapen av eksistensen som nødvendigvis alltid må ha eksistert, et 'potensial for tilblivelse'. Mitt argument: "Ethvert realisert øyeblikk må nødvendigvis...
1
0 svar
Laster...