Tilbakemeldinger

Small_boi

Nylansering utløste brukerflukt fra VG Debatt

Det er kommet en artikkel i Journalisten om hvor mange som har forlatt forumet etter omleggelsen. Tydeligvis har "omtrent 50" av de 50 mest aktive brukerne dratt.
Hva tenker dere om den store brukerflukten fra VGD?

Bilde

Nylansering utløste brukerflukt fra VG Debatt

Rundt femti av de femti mest aktive brukerne er borte.


Bilde journalisten.no
18
5 svar

Brukerflukten er en naturlig reaksjon på en omlegging der all funksjonalitet som tilhører et klassisk debattforum ble kastet ut av vinduet og erstattet med et slags kommentarfelt med snål layout og kronglete navigering. Det er visst moderne slik. I tillegg var det vel for å si det forsiktig en litt dysfunksjonell dialog mellom eiere og det vi kan kalle legacy-brukere.

Den naturlige følgen av etableringen av det nye forumet som nevnes i artikkelen ble da at de fleste av oss gamle trofaste VGD-brukere etablerte oss der. Dette forumet hvis navn jeg ikke kan skrive i innlegg på VGD sine flater tilbyr alt det VGD hadde før sommeren 2021. VGD anno 2022 'fungerer' som et slags kommentarfelt, noe som er i tråd med eiers uttrykte ønske om endring.

Slik sett er det vinn-vinn for begge parter. Vi gamle brukere har fått et bedre sted å være og mediehuset VG kan føre nye brukere inn i den nye tiden med sitt skinnende pionerprosjekt. Helt uten å måtte bry seg om de gamle brukernes bakstreverske gneldring.

7

Ser man på hva VGD har blitt og aktiviteten på forumet-som-ikke-skal-nevnes-ved-navn, er VGDs problem adskillig større enn at "omtrent 50" av de 50 mest aktive debattantene har stukket av. Problemet er at j*vlig mange av debattantene på plassene 51-1000 også har stukket av.
Og mens en del har flyktet helt (eller blitt kastet ut for å nevne forumet-som-ikke-skal-nevnes-ved-navn ved navn) fra VGD, er det jo heller ikke alle "gjenværende" som er like aktive som før - siden de har flyttet mesteparten av aktiviteten til forumet-som-ikke-skal-nevnes-ved-navn.

Beklager å si det, men brukerflukten var velfortjent...
Man "veltet om" på et forumformat som fungerte greit nok og endte opp med et forumformat som egnet seg dårlig til debatt.
Man håndterte ikke kritikken rundt det nye forumformatet på en god måte.
Og i stedet for å ta lærdom av opprettelsen av forumet-som-ikke-skal-nevnes-ved-navn og masseflukten dit, gjorde man det til en dødssynd å nevne forumet-som-ikke-skal-nevnes-ved-navn ved navn.

Og om det er noen som er interessert i det unevnelige her - så kan de jo lese artikkelen som trådstarten viser til...

6

De 98% som det refereres til i artikkelen er ikke for hele 2020 vs hele 2021 som journalisten skrev, men de siste 5 månedene av 2020 vs de siste 5 månedene av 2021. Fra 437283 innlegg til 5288 innlegg. ref. VGD-bruker 6347 sin årsrapport for 2021. De siste 5 månedene av 2021 var den første tiden med den nye diskusjonsplattformen.

Synd at journalisten ikke var mer presis, for ved å kommunisere 98% i kontekst av hele 2021 vs hele 2020 ga han en "ferdigscoret" mulighet til tilsvar der daglig leder enkelt kunne avvise tallene som uriktige istedet for å måtte svare skikkelig på de. For teknisk sett så har han jo helt rett i at det er uriktig at antall innlegg sank med 98% hvis man ser hele 2020 vs 2021 opp mot hverandre.

4
Slettet-NKCESW

Må bare si meg enig i det de over skriver. Jeg har funnet igjen de aller fleste brukerne jeg la merke til fra VGd i forumet-som-ikke-skal-nevnes-med-navn, mens trådene jeg brukte her er stille som graven (de jeg i det hele tatt finner).
Så de som er interessert i mye av det som var i gode gamle VGd vet hvor de finner oss.

3

Lignende innlegg

Tilbakemeldinger OOTSP Siste svar

Hva har skjedd med VGD?

Hvorfor har dere ødelagt vgd? Hvorfor var alt oversiktig og enkelt å følge med på før i tiden og alle elsket dette forumet, men i dag så er alt laget av en katastrofe, og ingen har fikset det enda og...
5
11 svar
Tilbakemeldinger Jhinx Publisert

Hei

Jeg har hatt et problem i over et halvt år. Jeg får ikke lest svar fra mine poster. Har sendt 3-4 eposter om dette, men aldri noen som tar tak i det. Der står varsler(og et tall), men når jeg klikker...
2
0 svar
Tilbakemeldinger joach_my Siste svar

Færre temaer ?

Hei! Klarer ikke å finne finne flere temaer som var her før,blant annet psykologi.Er det blitt færre temaer på grunn av få som deltar.Hvis det ikke er tilfelle ,hvordan finner jeg flere temaer.
1
1 svar

Sensur?

Jeg har nettopp skrevet et innlegg i min egen tråd, Jeg profeterer, men innlegget blir ikke tatt inn og moderator skriver at det er oppstått en feil. Hvilken feil er det? Jeg spør for jeg kan ikke ret...
2
2 svar
Laster...