Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Over halvparten av kvinnene som oppsøker krise.?

Stoff_6

Innlegg: 1
Stoff_6
13.03.08 18:54
I den overstående artikkel står det følgende: "- Over halvparten av kvinnene som oppsøker krisesentrene har utenlandsk bakgrunn, og tallet er økende. En tredjedel av disse er utenlandske kvinner med norsk mann, sier Kjersti Botnedal, informasjonsansvarlig i Krisesentersekretariatet, til VG Nett."

Hva betyr disse tallene?
Hvis vi sier at "over havparten" er ca 60%, betyr det at 2/3 av ca 60% av kvinnene er utenlandske kvinner med utenlandske menn. Det betyr at 40% av alle kvinner på krisesentre er utenalndske kvinner med utenandske menn. Utlendinger utgjør ca 5% av befolkningen - Det vil si en overrepresentasjon på 8 gangeren - på 700%

Hvorfor skriver ikke VG om det?

Er det fordi norske menn med øst-europeiske og thailandske kvinner er mye "eklere" i medias øyne? Så når de begår slik avskylig kriminalitet - da kommer data og etnisk identifisering frem?

Og med det samme jeg er i det innvandrings- og mediekritiske hjørnet - hovrfor skriver nesten aldri riksmediene om nasjonaliteten/etbisiteten til voldsmenn og andre kriminelle når det er utlendinger? Er ikke det relevant informasjon? Skal vi i stedet bli sjokkert når det en sjelden gang kommer politirapporter som viser hvor vanvittg mye av voldskriminaliteten her i landet som begås av uteldninger?

syringa

Innlegg: 602
syringa
13.03.08 19:46
http://www.vg.no/nyheter/innenriks/kvinnedrapene/artikkel.php?artid=504512

Det er jo viktig å få frem at 1/3 av de utenlandske kvinnene som bor på krisesenter har norske menn. Det betyr at man ikke bare kan skylde på andre kulturer og religioner. Det kan bety at utenlandske kvinner har en lavere tersker for å oppsøke krisesenteret og at norske kvinner skjuler volden eller finner andre alternativer enn å bo på krisesenteret når de blir utsatt for vold. Norske kvinner besøker oftere krisesenteret for veiledning på dagtid. Disse blir ikke registrert som bosatte eller brukere av krisesenteret.
Christiansand79

Innlegg: 769
Christiansand79
24.04.08 20:44
Selvfølgelig finnes det idiotiske etniske nordmenn som bedriver kvinnemisshandling, men som sagt, det er ikke så mange. Jeg vet om norske kvinner som har forelsket seg i menn fra ikke vestlig kultur og etterhvert som forholdet skrider frem så blir kvinnene nærmest sett på som deres eiendom. Vanker både slag og spark. Desverre er det slik at når disse kvinnene har rotet seg opp i disse mennene så er det veldig problematisk for dem å komme seg vekk fra forholdet. Trues med både drap og lemlestelse. Husk at menn med ikke vestlig bakgrunn har ett helt annet syn på kvinner enn vestlige. I nordisk (norrønn) historie ble kvinner beskrevet som noe guddommelig. Vi har ikke samme syn på kvinner som enkelte andre kulturer, derfor vil også kvinnemisshandling være overrepresentert hos ikke vestlige. Over 70% av voldtekter i Oslo mot kvinner er utført av ikke vestlige. Hva forteller det deg?
Klikk for å gå tilbake til toppen