Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

"Ocean Viking" full av menn?

IndocteCollectio

Innlegg: 18610
IndocteCollectio
30.10.20 09:14
dortort: Han som drepte tre personer i Nice i går; hvordan ville du unngått at slkt skulle skje? Hvordan ville du luket ham ut lik at han ikke fikk gjort sine bestialske handlinger?

Dette er spørsmål helt uten relevans til det jeg skriver, hvis du da ikke mener at det er greit at mennesker bare skal drukne uten hjelp for å stoppe at han kom til Europa. Er det dette du mener?

dortort

Innlegg: 5043
dortort
30.10.20 09:41
IndocteCollectio: Dette er spørsmål helt uten relevans til det jeg skriver, hvis du da ikke mener at det er greit at mennesker bare skal drukne uten hjelp for å stoppe at han kom til Europa. Er det dette du mener?

Det er relevant mtp at den muslimske terroristen kom som båtflyktning til Frankrike så sent som i oktober. Og du vil jo så gjerne at vi må ta godt i mot ham.

Svar før jeg svarer på dine spørsmål.

Han som drepte tre personer i Nice i går; hvordan ville du unngått at slkt skulle skje? Hvordan ville du luket ham ut slik at han ikke fikk gjort sine bestialske handlinger?

IndocteCollectio

Innlegg: 18610
IndocteCollectio
30.10.20 10:19
dortort: Det er relevant mtp at den muslimske terroristen kom som båtflyktning til Frankrike så sent som i oktober. Og du vil jo så gjerne at vi må ta godt i mot ham. Svar før jeg svarer på dine spørsmål. Han som drepte tre personer i Nice i går; hvordan ville du unngått at slkt skulle skje? Hvordan ville du luket ham ut slik at han ikke fikk gjort sine bestialske handlinger?

Nei du, det er ikke relevant. Det som diskuteres her er om man bare skal la folk i havsnød drukne eller ikke. 

 Dette er spørsmål helt uten relevans til det jeg skriver, hvis du da ikke mener at det er greit at mennesker bare skal drukne uten hjelp for å stoppe at han kom til Europa. Er det dette du mener?

Jeg kan jo konkretisere det litt for deg.

Mener du at eneste måten å stoppe at det kommer mulige terrorister til Europa er å la alle migranter  som forsøker å krysse Middelhavet drukne?

Jeg har ingen quickfix på radikalisering og terror og dermed blir spørsmålet ditt bare tøv.

DavidSkruiz

Innlegg: 9768
DavidSkruiz
30.10.20 10:28
dortort: Han som drepte tre personer i Nice i går; hvordan ville du unngått at slkt skulle skje? Hvordan ville du luket ham ut slik at han ikke fikk gjort sine bestialske handlinger?

Man burde sendt tilbake alle flyktninger. Selv muslimene skjønner at Europa ikke takler flere muslimer nå. Det koker og syder under overflaten av sinne i nesten alle politiske grupperinger rundt i Europa nå.

dortort

Innlegg: 5043
dortort
30.10.20 10:47
IndocteCollectio: Nei du, det er ikke relevant. Det som diskuteres her er om man bare skal la folk i havsnød drukne eller ikke. Dette er spørsmål helt uten relevans til det jeg skriver, hvis du da ikke mener at det er greit at mennesker bare skal drukne uten hjelp for å stoppe at han kom til Europa. Er det dette du mener? Jeg kan jo konkretisere det litt for deg. Mener du at eneste måten å stoppe at det kommer mulige terrorister til Europa er å la alle migranter som forsøker å krysse Middelhavet drukne? Jeg har ingen quickfix på radikalisering og terror og dermed blir spørsmålet ditt bare tø

Det er relevant. Dette er konsekvensene av det du ivrer for: Vi skal fortsette med å plukke opp folk i Middelhavet slik at de kommer til Europa. Terrorister eller ei, det er visst det samme for deg.

Beste måten er å si klart fra at det er ikke noen vits i å dra ut på en slik farlig tur. De som blir plukket opp skal sendes tilbake til der de kommer fra.

Vi vet at kyniske menneskesmuglere tjener store penger på slik båttrafikk der mennesker risikerer livet for å komme til Europa. Vil du at disse menneskesmuglerne skal tjene penger på andre menneskers lidelser?

Pernillel

Innlegg: 5456
Pernillel
30.10.20 12:08
DavidSkruiz: Man burde sendt tilbake alle flyktninger. Selv muslimene skjønner at Europa ikke takler flere muslimer nå. Det koker og syder under overflaten av sinne i nesten alle politiske grupperinger rundt i Europa nå.

Den åpenbare løsningen på den irregulære migrasjonstrafikken i Middelhavet er å ikke transportere migrantene til Europa straks de har blitt plukket opp. Spesielt gjelder det NGO-båtene som ofte plukker opp migranter rett utenfor kysten av Libya og hvor distansen til Tunisia er mye kortere enn til f.eks. Lampedusa.

Nå har flere av NGOene som opererer i Middelhavet sagt rett ut at disse redningsaksjonene ikke egentlig dreier seg om humanitær hjelp men er mer et politisk statement for å få gjennomslag for en mer radikal politikk i Europa, og det er nok mye av grunnen til at de likevel velger å transportere migrantene hit i stede for "nearest safe port". Det er en av grunnene til at Italia har valgt å arrestere samtlige av NGO-skipene som legger til kai i Italia. 

Den andre løsning er å sende tilbake alle som ikke har et faktisk behov for asyl. Det vil si alle økonomiske migranter og andre som reiser fordi de har det kjipt i hjemlandet eller går rundt og kjeder seg. Nød, fattigdom eller en kjedelig tilværelse skal ikke lenger være grunnlag for asyl. 

IndocteCollectio

Innlegg: 18610
IndocteCollectio
30.10.20 12:36
dortort: Det er relevant. Dette er konsekvensene av det du ivrer for: Vi skal fortsette med å plukke opp folk i Middelhavet slik at de kommer til Europa. Terrorister eller ei, det er visst det samme for deg. Beste måten er å si klart fra at det er ikke noen vits i å dra ut på en slik farlig tur. De som blir plukket opp skal sendes tilbake til der de kommer fra. Vi vet at kyniske menneskesmuglere tjener store penger på slik båttrafikk der mennesker risikerer livet for å komme til Europa. Vil du at disse menneskesmuglerne skal tjene penger på andre menneskers lidelser?

Det som diskuteres er om man bare skal la migranter drukne eller ikke. Så da blir det du skriver uten relevans. 

Og svarene på dine idiotiske spørsmål er. 

Ja, man skal plukke opp mennesker i havsnød. Du synes man bare skal la de drukne?

Og nei, jeg ønsker ikke at menneskesmuglere skal tjene penger på sin virksomhet. Men man stopper ikke denne virksomheten ved å la folk drukne, eller tror du dette er løsningen?

dortort

Innlegg: 5043
dortort
30.10.20 13:01
IndocteCollectio: Det som diskuteres er om man bare skal la migranter drukne eller ikke. Så da blir det du skriver uten relevans. Og svarene på dine idiotiske spørsmål er. Ja, man skal plukke opp mennesker i havsnød. Du synes man bare skal la de drukne? Og nei, jeg ønsker ikke at menneskesmuglere skal tjene penger på sin virksomhet. Men man stopper ikke denne virksomheten ved å la folk drukne, eller tror du dette er løsningen?

Det er da relevant å stille spørsmål ved konsekvensene ved at man tar inn de som plukkes opp. Men du tenker ikke på konsevensene, skjønner jeg.

Nei, det syns ikke jeg. Men vi skal ta de tilbake til havnen de kom fra.

Syns du ikke man skal tenke på konsekvensene av å ta inn folk til Europa?

Fico

Innlegg: 27359
Fico
30.10.20 14:37
dortort: Han som drepte tre personer i Nice i går; hvordan ville du unngått at slkt skulle skje? Hvordan ville du luket ham ut lik at han ikke fikk gjort sine bestialske handlinger?

Da er vel heller du som ønsker slik  trafikk opprettholdt, som bør kunne begrunne hvorfor mennesker ukritisk skal kunne  innvandre til Europa  uten at mottagerlandet er garantert at de ikke begår terrorisme.

dortort

Innlegg: 5043
dortort
01.11.20 22:52
Fico: Da er vel heller du som ønsker slik trafikk opprettholdt, som bør kunne begrunne hvorfor mennesker ukritisk skal kunne innvandre til Europa uten at mottagerlandet er garantert at de ikke begår terrorisme.

Du kan umulig ha fått med deg det jeg har skrevet. Les tidligere innlegg og så kommer du tilbake. Greit?

Fico

Innlegg: 27359
Fico
02.11.20 20:31
dortort: Du kan umulig ha fått med deg det jeg har skrevet. Les tidligere innlegg og så kommer du tilbake. Greit?

dortort: Han som drepte tre personer i Nice i går; hvordan ville du unngått at slkt skulle skje? Hvordan ville du luket ham ut lik at han ikke fikk gjort sine bestialske handlinger?

Jeg mener at om dette ikke skal skje, må vel heller du eller andre som måtte ønske slik  trafikk opprettholdt, at dere bør kunne begrunne hvorfor mennesker ukritisk skal kunne  innvandre til Europa  uten at mottagerlandet er garantert at de ikke begår terrorisme.

dortort

Innlegg: 5043
dortort
02.11.20 22:01
Fico: eg mener at om dette ikke skal skje, må vel heller du eller andre som måtte ønske slik trafikk opprettholdt, at dere bør kunne begrunne hvorfor mennesker ukritisk skal kunne innvandre til Europa uten at mottagerlandet er garantert at de ikke begår terrorisme.

Det er ikke jeg som vil ha slik trafikk opprettholdt. Det er IndocteCollectio som vil det.

Pernillel

Innlegg: 5456
Pernillel
06.11.20 08:56

Etter det ble kjent at terroristen som drepte Samuel Paty kom som Middelhavs-migrant via Lampedusa så ønsker Macron å styrke EUs yttergrenser. Bare i dag befinner det seg nesten 630,000 illegale migranter i EU hvor mange er potensielle terrorister eller kriminelle på andre måter. Hver krone som går til Leger Uten Grenser og andre NGOer øker sjansen for mer kriminalitet og terror i Europa.

I mellomtiden fortsetter EU å styrke sine bånd med Libyas kystvakt. Også Norge er med hvilket er veldig bra.

Pernillel

Innlegg: 5456
Pernillel
06.11.20 10:04
Pernillel: Etter det ble kjent at terroristen som drepte Samuel Paty kom som Middelhavs-migrant via Lampedusa

Beklager, det går litt surr i alle disse terroristene. Lampedusa-tunisieren var han som drepte tre i Nice for en drøy uke siden. Han som kappet av hodet på Samuel Paty kom fra Tsjetsjenia.

Fico

Innlegg: 27359
Fico
06.11.20 18:49
Pernillel: Samuel Paty kom fra Tsjetsjenia.

Uansett hvilken vei nye borgere ankommer Europa,  kan det se ut for at det lett kan bli slik-  et must

Sitat:

Mens Frankrike sørger over drepte lærere Samuel Paty, stiller noen spørsmålstegn ved verdslige verdier

En uke etter drapet på historielæreren Samuel Paty, har mange i Frankrike kjempet for landets sterke verdslige verdier. Men noen sier at den langvarige troen fremmer splittelse - og ekstremisme.

Nå som president Emmanuel Macron og hans sentristiske regjering har lovet en total krig mot radikal islam, har kritikere sagt at det sterke forsvaret av sekularisme bare forverrer problemet. I stedet for å gi et nøytralt rom for landets smeltedigel av tro, slik det er tiltenkt, har sekularisme - nedfelt i en lov fra 1905 som skiller kirke og stat - blitt et flammepunkt. 

"Det er en politisk kultur som har problemer med islam," sa Farhad Khosrokhavar, en fremtredende sosiolog og ekspert på radikal islam. "Og denne politiske kulturen,  laïcité , er et problem."

Pernillel

Innlegg: 5456
Pernillel
07.11.20 09:33
Fico: "Det er en politisk kultur som har problemer med islam," sa Farhad Khosrokhavar, en fremtredende sosiolog og ekspert på radikal islam. "Og denne politiske kulturen,  laïcité , er et problem."

Utvilsomt. Mange muslimer i Frankrike føler at laïcité er et direkte angrep på deres relgion, men det de glemmer er at sekulariseringen går helt tilbake til den franske revolusjonen, lenge før muslimene begynte å valfarte i hopetall til Frankrike.

I Frankrike er de fleste velkommen, men det forventes at du tilpasser deg, ikke omvendt. Du vil aldri bli akseptert hvis du ikke lærer deg språket, samfunnet og de mange og ofte komplekse sosiale reglene. Slik sett har de hatt en langt mer assimilasjonsrettet integreringspolitikk enn mange andre land. For brautende muslimer som tror at deres relgion er verdens midtpunkt kan nok dette være vanskelig å svelge.

Noen vil derfor kanskje være fristet til å tro at det er assimileringen som er hovedproblemet her og hvis Frankrike bare kunne hatt en litt mer multikulturell integreringspolitikk så ville ting ordne seg, men da er det viktig å minne om at England, som kanskje er det mest multikulturelle landet i Europa hvor alle møtes med åpne armer og hvor muslimer til og med har fått sine egne offisielle sharia-domstoler, har hatt omtrent like mange muslimske terrorangrep som Frankrike.

Så det er nok noe i den gamle regla om at "Muslims are not happy anywhere..."

Fico

Innlegg: 27359
Fico
07.11.20 20:39
Pernillel: Utvilsomt. Mange muslimer i Frankrike føler at laïcité er et direkte angrep på deres relgion, men det de glemmer er at sekulariseringen går helt tilbake til den franske revolusjonen, lenge før muslimene begynte å valfarte i hopetall til Frankrike.

Hva skal vi  si om sekulariseringen i England, bra eller ikke?

Eller sekularisering i sin alminnelighet?  Her hos oss er det vel de radikale som sterkest har gått inn for dette, og i Frankrike  ønsker de den bort igjen som det er sies. Hos oss da oppdatert 20016 gjelder altså:

I de siste årene er vi blitt utsatt for stadig mer alarmistiske meldinger om sekularismens snarlige død i Norge. Forskere og intellektuelle er blitt mer enn normalt opptatte av forestillingen om religionenes tilbakekomst i Europa. Denne forestillingen er særlig knyttet til framveksten av islamsk religiøsitet. Men sekularismen er ikke død. Utfordringen er snarere knyttet til hvordan man i sekulære og liberale samfunn utvider sekularismens sirkler av inkludering

Pernillel

Innlegg: 5456
Pernillel
09.11.20 13:45

Apropos Frankrike og sekularisering

En fransk meningsmåling som nylig ble utført av opinionsinstituttet Ifop, viser at 57 prosent av unge muslimer i Frankrike mener at sharia-lovene er viktige enn republikkens lover.

...

Målingen ble utført på oppdrag av Comité Laïcité République (CLR), en ideell organisasjon som fremmer sekulariteten i den offentlige debatten, med sikte på å kartlegge holdningene hos Frankrikes innbyggere i forbindelse med debatten om terrorangrepene og det president Emmanuel Macron kaller den islamske separatismen i Frankrike.

Hvilket viser at islam og moderne demokrati er to uforenelige størrelser. 

Pernillel

Innlegg: 5456
Pernillel
12.11.20 09:25

Noen lurer kanskje på hvem som reiser over Middelhavet til Italia og Spania. UNHCR har laget en fin oversikt her:

56% kommer fra Nord-Afrika (Tunis, Marokko, Libya og Algerie)
24% kommer fra Afrika sør for Sahara.
10% kommer fra Asia (Pakistan, Bangladesh)
7% har ukjent opphav
2% kommer fra Midtøsten (Syria og Irak) 

Disse tallene taler for seg selv. 41% av de som reiser til Italia kommer altså fra ferielandet Tunisia.

IndocteCollectio

Innlegg: 18610
IndocteCollectio
12.11.20 14:51
Pernillel: oen lurer kanskje på hvem som reiser over Middelhavet til Italia og Spania. UNHCR har laget en fin oversikt her: 56% kommer fra Nord-Afrika (Tunis, Marokko, Libya og Algerie)
24% kommer fra Afrika sør for Sahara.
10% kommer fra Asia (Pakistan, Bangladesh)
7% har ukjent opphav
2% kommer fra Midtøsten (Syria og Irak)  Disse tallene taler for seg selv. 41% av de som reiser til Italia kommer altså fra ferielandet Tunisia.

Og de som ankommer Hellas? Hvorfor tok du ikke med disse? hvordan er fordelingen der?

Pernillel

Innlegg: 5456
Pernillel
12.11.20 15:35
IndocteCollectio: Og de som ankommer Hellas? Hvorfor tok du ikke med disse?

Fordi tråden handler om Ocean Viking og andre NGO-skip som opererer i det sentrale Middelhavet.

Det eneste NGO-skipet jeg vet om som fungerte som taxi-båt for migranter i Egerhavet var Mare Liberum, men det har ligget til havn i Nederland siden juli.

IndocteCollectio

Innlegg: 18610
IndocteCollectio
12.11.20 15:46
Pernillel: Fordi tråden handler om Ocean Viking og andre NGO-skip som opererer i det sentrale Middelhavet. Det eneste NGO-skipet jeg vet om som fungerte som taxi-båt for migranter i Egerhavet var Mare Liberum, men det har ligget til havn i Nederland siden juli.

Eller fordi her er de to suverent største gruppene fra Afghanistan og Syria. Det passer kanskje ikke helt din agenda. 

Pernillel

Innlegg: 5456
Pernillel
12.11.20 15:57
IndocteCollectio: Eller fordi her er de to suverent største gruppene fra Afghanistan og Syria. Det passer kanskje ikke helt din agenda.

Hvis du slår sammen alle talle for alle gruppene så ser du at disse likevel er i massivt mindretall sammenlignet med alle de andre gruppene: 5681 fra Afghanistan og Syria mot over 42000 fra andre land.

Du burde virkelig ta en sjekk av din egen agenda her.

(Innlegget ble redigert 12.11.20 15:58)

Fico

Innlegg: 27359
Fico
13.11.20 14:27
Pernillel: Hvilket viser at islam og moderne demokrati er to uforenelige størrelser

Takk for gode innlegg.

Dette kan jo se ut for at historien gjentar seg, Mange landsmenn innenfor landets grenser i slutten av tredveårene, sluttet seg vel til fremveksten av det tredje riket  ved å yte hva de formådde til det som var på trappene, og på den måten kunne det finnes forberedte medløpere  her når invasjonen skulle komme. 

I Europa forskjellig  fra land til land  kan det se ut for at når sekulariseringen lar seg gjennomføre , kan forberedelser til annet regime være kommet ganske lang?  

Pernillel

Innlegg: 5456
Pernillel
16.11.20 16:53
Fico: Dette kan jo se ut for at historien gjentar seg, Mange landsmenn innenfor landets grenser i slutten av tredveårene, sluttet seg vel til fremveksten av det tredje riket  ved å yte hva de formådde til det som var på trappene, og på den måten kunne det finnes forberedte medløpere  her når invasjonen skulle komme.  I Europa forskjellig  fra land til land  kan det se ut for at når sekulariseringen lar seg gjennomføre , kan forberedelser til annet regime være kommet ganske lang?

Tja, nå tror ikke jeg at muslimene kommer til å invadere Europa, men den muslimske diasporaen kommer sannynligvis til å fortsette å skape mange konflikter, og på lengre sikt vil vi gradvis bli mer like landene i Midtøsten. Den viktigste kulturbæreren her i verden er tross alt vi mennesker og dess flere muslimer som bosetter seg i Europa dess større lebensraum vil islam få.

Hvordan dette vil utarte seg i praksis er vanskelig å si. Det kan gå gå stille og rolig for seg, men så langt er det lite som tyder på det. Et annet scenario er at det kommer felleseuropeiske regler som begrenser innvandring fra muslimske land før det er for sent. Allerede i dag har europeiske velgere flere alternativer å velge mellom så det handler egentlig bare om å bruke sin demokratiske stemmerett med omhu. 

(Innlegget ble redigert 16.11.20 16:54)

Pernillel

Innlegg: 5456
Pernillel
19.11.20 08:18

Mens den libyske kystvakten som delvis sponses av EU har klart å stanse tusenvis av migranter som legger ut fra Libya i håp om å nå Italia, så opplever Kanariøyene en stor invasjon av migranter fra Marokko og andre vest-afrikanske land. Bare i år har Kanariøyene tatt i mot over 17000 migranter, en økning på over 1000% siden i fjor.

Putt en kork i ett sted og det tyter ut et annet sted, men det viser uansett hvor viktig det er å stanse migrantene før de legger ut til havs. 

Fico

Innlegg: 27359
Fico
28.12.20 22:04
Pernillel: Putt en kork i ett sted og det tyter ut et annet sted, men det viser uansett hvor viktig det er å stanse migrantene før de legger ut til havs.

 Skal noen kunne bestemme da tro hvor mye de europeiske landene skal kunne tåle i  tillegg til pandemien?  For det er vel ikke ulovlig å tenke på det nå når så mange europeere  dør grunnet den?

Skal noen føle ansvar og ta et initiativ for en mer human tilrettelegging av "tjenester" både for syke og innvandrere? 

VG:

Rekordmange migranter til Kanariøyene: − Vi er ekstremt bekymret

Over dobbelt så mange har i år omkommet i forsøket på å komme fra Afrika til de spanske ferieøyene, enn i fjor. – Situasjonen er alvorlig, sier Norges Røde Kors.

Over 19.500 migranter har ankommet øygruppen utenfor nordvestkysten av Afrika så langt i år.

I november kom det over 8000 migranter til Kanariøyene, som nå sliter med å ta hånd om alle. Aldri før har det kommet så mange på én måned.

 Vi er ekstremt bekymret, skriver Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM) i en pressemelding.

Til sammenligning har fastlandet i Spania tatt imot like under 18.000. Hellas har tatt imot rett over 15.000 migranter.

– FNs høykommissær for flyktninger og IOM har annonsert at de skal ha et team på Kanariøyene, med oppstart i januar på grunn av situasjonen, sier Lønning i Røde Kors.

 

Pernillel

Innlegg: 5456
Pernillel
30.12.20 09:10
Fico: VG: Rekordmange migranter til Kanariøyene: − Vi er ekstremt bekymret

Her ser man klart hvilket narrativ humanitærindustrien forfekter: ulovlige migranter som mest sannsynlig ikke har noe som helst å gjøre i Europa er Norges ansvar mens "varige europeiske fellesløsninger" sammen med "verdighet" og "grunnleggende rettigheter" som regel betyr å gi alle permanent opphold. Alt dette gjengis uten spørsmål eller kritikk i Norges største avis.

Pernillel

Innlegg: 5456
Pernillel
04.01.21 08:47

Nytt år, nye muligheter -- også for migranttrafikken i det sentrale Middelhavet. På bare et par dager har NGO-skipet "Open Arms" (fra spanske Proactiva Open Arms) plukket 265 migranter og er nå på vei inn til Empledocle på Sicilia. Takket være C19 vil skipet ha en karantenetid på minst 14 dager før migrantene kan lastes av og skipet kan fortsette.

Foreløpig er det kun Open Arms som driver med taxitjeneste i Middelhavet men det forventes at Ocean Viking (Leger Uten Grenser) og et nytt skip fra Sea Watch vil bistå menneskesmuglerne i løpet av våren. 

Pernillel

Innlegg: 5456
Pernillel
22.01.21 11:29

Ocean Viking har nok en gang tatt oppstilling rett utenfor Tripoli for å frakte migranter fra Libya til Europa. Etter bare noen få dager til sjøs har de allerede plukket opp 120 migranter, for det meste afrikanske menn, som nå venter på å få skyss til Italia. 

(Innlegget ble redigert 22.01.21 11:29)

Klikk for å gå tilbake til toppen