Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Hvorfor reiser ikke multikulturalister til somalia

Metalman666

Innlegg: 13090
Metalman666
25.11.20 12:48

En ting jeg lurer på er at disse såkalte multikulturalistene som snakker om hvor fint det er med kulturberikelse fra land som Afghanistan, Syria, Irak og Somalia, og om hvor mye disse kulturene bidrar her til lands. Men disse landene vil multikulturalistene selv aldri reise til. Jeg ville tro hvis man var glad i somalisk, afghansk og irakisk kultur så ville man reist dit på ferie, slik nordmenn som liker Italiensk kultur, spansk kultur eller thailandsk kultur reiser dit på ferie. Disse multikulturalistene snakker om at vi trenger kulturutrykk fra disse landene, men vurderer aldri selv å reise dit å oppleve denne kulturen på nært hold. I stedet vil de ha kulturen flyttet hit. Hvorfor vil ikke de som står opp for flerkulturen ikke reise til landene de selv skryter av kulturen i.

MP62

Innlegg: 1366
MP62
25.11.20 16:52

Fordi de vet innerst innerst inne at den kulturen kanskje ikke er så fantastisk allikevel. Litt som Trump; han vet også innerst inne at han tapte valget, men vil aldri innrømme det, ikke engang for seg selv. 

Metalman666

Innlegg: 13090
Metalman666
25.11.20 20:46

Reisende youtubere drar til Afghanistan i disse tider og sier de liker seg der. Multikulturalister derimot vil ikke reise dit, selv om de snakke rom denne kulturens fortreffelighet.

Jean_Grey

Innlegg: 6003
Jean_Grey
25.11.20 23:26
Metalman666: En ting jeg lurer på er at disse såkalte multikulturalistene som snakker om hvor fint det er med kulturberikelse fra land som Afghanistan, Syria, Irak og Somalia, og om hvor mye disse kulturene bidrar her til lands.

Kanskje fordi disse landene har for dårlig tilbud av Caffè latte og tilsvarende kaffedrikker. Kanskje også standarden på kafeene hvor de kan sitte å jabbe og løse verdensproblemer er for dårlig?

(Innlegget ble redigert 25.11.20 23:28)

Metalman666

Innlegg: 13090
Metalman666
25.11.20 23:44
Jean_Grey: Kanskje fordi disse landene har for dårlig tilbud av Caffè latte og tilsvarende kaffedrikker. Kanskje også standarden på kafeene hvor de kan sitte å jabbe og løse verdensproblemer er for dårlig?

Thailand er vel ikke akkurat det landet med verdens beste levestandard, men det er et populært sted å reise for nordmenn som liker Thailandsk kultur. Det er selvsagt ingen grunn til at til at gamle multikultfrelste damer i SV ikke tar chartertur i Afghanistan og Somalia til vanlig.

https://www.youtube.com/watch?v=xZZ6L4hJfKw

https://www.youtube.com/watch?v=nculZ8xu1wc

https://www.youtube.com/watch?v=Smi9yc2zu2w

Denne youtuberen sier han liker disse landene, men det etter og har vært der. Han har i motsetning til mange som romantiserer disse stedene  vært der og har baller til å dra igjen. Spesielt med tanke på at han er jøde.

Bare se så mye god mat, gjestfrie folk, fine historiske steder og eksotisk kultur. Ingen grunn for å ikke oppleve disse landene om man liker kulturen der.

MP62

Innlegg: 1366
MP62
26.11.20 09:06

Selvsagt kommer man ikke utenom ordet risiko. Det er ikke lett å slappe av på ferie dersom man risikerer liv og helse. Både i Somalia, Irak og Afghanistan smeller bombene støtt og stadig, og de skiller ikke på folk. Kidnapping av turister er ikke akkurat noe ukjent fenomen. "Vanlige" banditter vil selvsagt ha løsepenger, men havner man i klørne på fanatikere kan man risikere å bli hodekappet. Fantastisk kultur!

Homo_Erectus

Innlegg: 26634
Homo_Erectus
26.11.20 09:51
Metalman666: En ting jeg lurer på er at disse såkalte multikulturalistene som snakker om hvor fint det er med kulturberikelse fra land som Afghanistan, Syria, Irak og Somalia, og om hvor mye disse kulturene bidrar her til lands. Men disse landene vil multikulturalistene selv aldri reise til. Jeg ville tro hvis man var glad i somalisk, afghansk og irakisk kultur så ville man reist dit på ferie, slik nordmenn som liker Italiensk kultur, spansk kultur eller thailandsk kultur reiser dit på ferie. Disse multikulturalistene snakker om at vi trenger kulturutrykk fra disse landene, men vurderer aldri selv å reise dit å oppleve denne kulturen på nært hold. I stedet vil de ha kulturen flyttet hit. Hvorfor vil ikke de som står opp for flerkulturen ikke reise til landene de selv skryter av kulturen i.

Svaret på dette spørsmålet sier seg vel selv?

" Hvorfor vil ikke de som står opp for flerkulturen ikke reise til landene de selv skryter av kulturen i."

De som er for flerkultur, drar naturlig nok ikke til land der flerkultur ikke finnes. I land som Spania, Italia og Thailand kan man leve i flerkultur. Det kan man ikke i land som Somalia, Afghanistan og Irak.

Hvis du vil ha flerkultur, vil du være der det er flerkultur, du vil ikke være der det_ ikke finnes_ flerkultur.

Er det forresten noen som skryter av kulturen i Somalia, Afghanistan og Irak?

Denne artikkelen er noen år gammel, men likevel verd å lese.

Multikulturalisme bygger på ideen om at kulturelle forskjeller er viktige å bevare, det vil si at et samfunn er rikere desto flere kulturer som finnes der. Problemet med å legge stor vekt på kulturelle forskjeller, er imidlertid at nettopp disse forskjellene kan skape grenser som hindrer kontakt.

Kjernen i multikulturalisme er en aksept av forskjeller. Samfunnsborgere bør ha noen felles verdier, men disse behøver kun å dreie seg om lover og regler. Kulturelle eller religiøse livssyn kan variere i stor grad. Ifølge multikulturalismen kan et samfunn være godt integrert og harmonisk selv om individene i samfunnet har svært ulike ideer om hva det gode liv er. En multikulturell samfunnsorden er med andre ord et samfunn der mindretallet deltar med like rettigheter og plikter uten å måtte oppgi sine nasjonale, kulturelle eller religiøse særtrekk.

De som er tilhengere av dette, drar da ikke til land der det ikke er aksept for forskjeller, der mennesker ikke får lov til å tenke annerledes og der mindretallet ikke har noen rettigheter.

Pernillel

Innlegg: 5522
Pernillel
26.11.20 10:34

Det hadde i grunn vært det enkleste. Istede for å ødelegge Europa ved å hente Somalia og Midtøsten hit så kunne de heller reist dit for å spre sitt glade budskap om flerkultur, peace & love, Kumbaya, queer- og genusteorier der. Det hadde helt sikkert blitt godt mottatt. 

Metalman666

Innlegg: 13090
Metalman666
26.11.20 12:37
Homo_Erectus: et kan man ikke i land som Somalia, Afghanistan og Irak.

Flerkultur i nrske venstrevriddes hode betyr disse kulturene.

KongOlav2

Innlegg: 44828
KongOlav2
26.11.20 12:38
Metalman666: Flerkultur i nrske venstrevriddes hode betyr disse kulturene.

Stråmannsargumentasjon. Selv om jeg mener den norske venstresiden har vært naive i sin tilnærming, tror jeg på ingen måte de ønsker noe sånt som dette.

Metalman666

Innlegg: 13090
Metalman666
26.11.20 13:12
KongOlav2: Stråmannsargumentasjon. Selv om jeg mener den norske venstresiden har vært naive i sin tilnærming, tror jeg på ingen måte de ønsker noe sånt som dette.

Hvorfor snakker de da om hvor berikende disse kulturene er for Norge og hvordan vi knapt har en egen kultur?

KongOlav2

Innlegg: 44828
KongOlav2
26.11.20 13:17
Metalman666: Hvorfor snakker de da om hvor berikende disse kulturene er for Norge og hvordan vi knapt har en egen kultur?

Snakker de så spesifikt om at de mest uheldige sidene ved disse kulturene som berikende for Norge? Er det så mange på venstresiden som mener vi knapt har noen egen kultur? Dette lukter stråmenn på linje med de som mener at alle som tør å ytre noe kritisk om innvandring og integrering er rasister......

Metalman666

Innlegg: 13090
Metalman666
26.11.20 13:26
KongOlav2: Snakker de så spesifikt om at de mest uheldige sidene ved disse kulturene som berikende for Norge? Er det så mange på venstresiden som mener vi knapt har noen egen kultur? Dette lukter stråmenn på linje med de som mener at alle som tør å ytre noe kritisk om innvandring og integrering er rasister......

Det er ikke rent få ganger jeg har hørt spørsmålet fra norske venstrevridde "Hva er norsk kultur?". De uheldige sidene ved denne kulturen nevner de aldri, men det virker ikke som de klarer å forklare hva vi trenger fra disse kulturene som vi mangler selv. Og hva som er så galt med norsk kultur at den må byttes ut.

jonas

Innlegg: 36676
jonas
26.11.20 13:27
Metalman666: Det er ikke rent få ganger jeg har hørt spørsmålet fra norske venstrevridde "Hva er norsk kultur?"

Kanskje du skulle ta deg bryet med å høre på svaret også?

Metalman666

Innlegg: 13090
Metalman666
26.11.20 13:43
jonas: Kanskje du skulle ta deg bryet med å høre på svaret også?

Hvilket svar?

KongOlav2

Innlegg: 44828
KongOlav2
26.11.20 13:45
Metalman666: Det er ikke rent få ganger jeg har hørt spørsmålet fra norske venstrevridde "Hva er norsk kultur?". De uheldige sidene ved denne kulturen nevner de aldri, men det virker ikke som de klarer å forklare hva vi trenger fra disse kulturene som vi mangler selv. Og hva som er så galt med norsk kultur at den må byttes ut.

Vi har vel også sett venstresiden vært motstander av ukultur som tvangsekteskap, kjønnslemlestelse, etc. Det største problemet har vært at man har vært for naive og snille ang spørsmål knyttet til integrering, f.eks språkkunnskaper og vilje til å arbeide. Det er altfor mange, spesielt kvinner, som er lite eller overhodet ikke integrert i det norske samfunnet.

Man kan jo forøvrig stille spørsmålet motsatt vei. Har høyresiden så dårlig selvtillit knyttet til norsk kultur at du ikke tåler noen nye impulser? Så til de grader at du ikke tåler å se et utenlandsk flagg på 17.mai engang?

(Innlegget ble redigert 26.11.20 13:46)

Keva

Innlegg: 26012
Keva
26.11.20 13:46
KongOlav2: Snakker de så spesifikt om at de mest uheldige sidene ved disse kulturene som berikende for Norge? Er det så mange på venstresiden som mener vi knapt har noen egen kultur? Dette lukter stråmenn på linje med de som mener at alle som tør å ytre noe kritisk om innvandring og integrering er rasister......

Selvsagt ikke.
Og selvsagt har vi en norsk kultur, selv om vi er mer påvirket av utlandet enn mange tror.

Når det lukter stråmenn, så er det selvsagt fordi det ER stråmenn.  TS er storprodusent av slike, og det hadde vært lurere av ham å lytte ti Jonas' råd i innlegget over her.

jonas

Innlegg: 36676
jonas
26.11.20 13:48
Metalman666: Hvilket svar?

Svaret på det spørsmålet disse fiktive venstrevridde multikulturaliststråmennene dine stiller? 

Metalman666

Innlegg: 13090
Metalman666
26.11.20 14:50
jonas: Svaret på det spørsmålet disse fiktive venstrevridde multikulturaliststråmennene dine stiller?

Det skal ikke være nødvendig å forklare en etnisk nrosk person som har vokst opp og levd i den norske kulturen hele sitt liv, hva norsk kultur er. Like lite som det ska være nødvendig å forklare en botaniker hvorfor gresset er grønt eller en metereolog hvorfor regnet er vått.

spørsmålet "hva er norsk" er ikke fiktivt, jeg har møtt på det mange ganger både her inne og på diverse kommentarfelter på nettaviser og andre forumer.

Metalman666

Innlegg: 13090
Metalman666
26.11.20 14:51
Keva: Og selvsagt har vi en norsk kultur, selv om vi er mer påvirket av utlandet enn mange tror.

Og hvilke utlandske områder er dette du sikter til? Sverige, Tyskland, Storbrittania og andre nærkulturelle land?

Metalman666

Innlegg: 13090
Metalman666
26.11.20 14:53
Keva: TS er storprodusent av slike, og det hadde vært lurere av ham å lytte ti Jonas' råd i innlegget over her.

Nja, det er vel heller du som er stråmannsprodusent. Var det ikke du som sammen med Joplina som bablet i vei om at vi islamkritikere her inne ønsket en "muslimparagraf"?

Metalman666

Innlegg: 13090
Metalman666
26.11.20 15:28
KongOlav2: Man kan jo forøvrig stille spørsmålet motsatt vei. Har høyresiden så dårlig selvtillit knyttet til norsk kultur at du ikke tåler noen nye impulser? Så til de grader at du ikke tåler å se et utenlandsk flagg på 17.mai enga

Hvorfor skal utenlandske flagg være i 17.mai tog.? Og hvilke impulser er det du mener man har fått med masseinnvandring fra Somalia, Afghanistan osv.?

KongOlav2

Innlegg: 44828
KongOlav2
26.11.20 15:48
Metalman666: Hvorfor skal utenlandske flagg være i 17.mai tog.? Og hvilke impulser er det du mener man har fått med masseinnvandring fra Somalia, Afghanistan osv.?

Hvorfor er det så galt at de er i 17.mai-tog? Jeg ser ikke noe problem. Man skal ha jævlig dårlig selvtillit for å reagere på slikt. Omtrent på linje med de ømfintlige muslimene som reagerer på Muhammed-karikaturer.

Spørsmålet er om man skal trekke frem de to verste eksemplene på landgrupper for å rettferdiggjøre hvor elendig innvandringen er? Jeg er ikke kjempetilhenger av innvandring, og mener definitivt at man har vært for slepphendte i integreringsarbeidet, men ser ikke noen grunn til å demonisere store grupper som helhet bare fordi en relativt høy andel somaliere er noen slappfisker.

Keva

Innlegg: 26012
Keva
26.11.20 16:02
Metalman666: Var det ikke du som sammen med Joplina som bablet i vei om at vi islamkritikere her inne ønsket en "muslimparagraf"?

Nei.

Men det er tydeligvis umulig for dere å fatte at det er forskjell på å drodle over hva det ser ut som folk kunne ha tenkt seg sett ut fra deres skriverier, og å beskylde noen for noe som helst.

Metalman666

Innlegg: 13090
Metalman666
26.11.20 16:03
Keva: Nei. Men det er tydeligvis umulig for dere å fatte at det er forskjell på å drodle over hva det ser ut som folk kunne ha tenkt seg sett ut fra deres skriverier, og å beskylde noen for noe som helst.

Det var en lang tråd med mange sider hvor dere kom med anklager om at folk ønsket en muslimparagraf. Så du er ikke i posisjon til å uttale deg om stråmenn.

Metalman666

Innlegg: 13090
Metalman666
26.11.20 16:04
KongOlav2: Hvorfor er det så galt at de er i 17.mai-tog? Jeg ser ikke noe problem. Man skal ha jævlig dårlig selvtillit for å reagere på slikt. Omtrent på linje med de ømfintlige muslimene som reagerer på Muhammed-karikaturer. Spørsmålet er om man skal trekke frem de to verste eksemplene på landgrupper for å rettferdiggjøre hvor elendig innvandringen er? Jeg er ikke kjempetilhenger av innvandring, og mener definitivt at man har vært for slepphendte i integreringsarbeidet, men ser ikke noen grunn til å demonisere store grupper som helhet bare fordi en relativt høy andel somaliere er noen slappfisker.

Hvorfor skal man feire Norges grunnlovsdag ved å vifte med somaliske flagg?

Keva

Innlegg: 26012
Keva
26.11.20 16:05
Metalman666: Det var en lang tråd med mange sider hvor dere kom med anklager om at folk ønsket en muslimparagraf. Så du er ikke i posisjon til å uttale deg om stråmenn.

Nei.
Men jeg forstår - med en viss forbauselse, må jeg innrømme - at du ikke forstår forskjellen.

Keva

Innlegg: 26012
Keva
26.11.20 16:15
KongOlav2: Hvorfor er det så galt at de er i 17.mai-tog? Jeg ser ikke noe problem. Man skal ha jævlig dårlig selvtillit for å reagere på slikt. Omtrent på linje med de ømfintlige muslimene som reagerer på Muhammed-karikaturer.

Ja, jeg tror dette bunner i veldig dårlig tro på egen kultur, lovverk og dagligliv - det virker som om de tror at noen muslimer fra eller til vil kunne velte hele det norske samfunnssystemet.

Jeg har tidligere nevnt den britiske skolen som var (kanskje fremdeles er?) i Trondheim, der jeg tilbrakte en del 17.mai-er for noen år tilbake. De gikk i skoletoget med to flagg i hånden - vårt norske og Union Jack. Og ingen verken så eller hørte et kritisk ord; folk syntes bare det var koselig. Omtrent som da min venninne med barn feiret 4. juli i en by i USA, hvor de viftet med amerikanske OG norske flagg. Bare positive reaksjoner da også.

Så grunnene til at disse ungene med to flagg er så grusomt skremmende har jeg faktisk vansker med å begripe - hvis det altså ikke handler om dårlig selvtillit på nasjonens og kulturens vegne (som i parentes bemerket både nasjonen og kulturen klarer seg helt utmerket uten).

MP62

Innlegg: 1366
MP62
26.11.20 16:29

"Og hvilke impulser er det du mener man har fått med masseinnvandring fra Somalia, Afghanistan osv.?"

Jeg sliter i hvert fall med å liste opp de positive. 

De negative er helt klart i overvekt. De eventuelt positive holder de nok innenfor husets fire vegger, så da angår de ikke oss. 

KongOlav2

Innlegg: 44828
KongOlav2
26.11.20 16:35
Metalman666: Hvorfor skal man feire Norges grunnlovsdag ved å vifte med somaliske flagg?

Nei, jeg vet ikke. Men om de faktisk er ute i gatene og feirer, så bryr de seg iallfall litt. Og da synes jeg det spiller minimal rolle om de vifter med et annet flagg enn det norske. I det store og det hele spiller det absolutt ingen rolle.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg