Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Hvorfor reiser ikke multikulturalister til somalia

SlimWhitman

Innlegg: 7144
SlimWhitman
02.12.20 10:25
aicat: Jeg har ikke kunnskaper nok om hvilke muligheter vi har for å integrere flyktninger her i landet på en skikkelig og god måte til å sette et bestemt tall på hvor mange (som også indocte påpeker) vi i så fall bør kunne ta imot. Men vi har et ansvar for å integrere noen av de 37 - 48? millioner mennesker fra Afghanistan, Irak, Pakistan, Jemen, Somalia, Libya og Syria er gjort til flyktninger* i den USA-ledede krigen mot terror har skapt som også Norge har deltatt i med betydelige militære ressurser. * Tallet er hentet Watson Institute, Brown University, USA, er det gjort en grundig studie av hva krigen mot terror har kostet. Prosjektet har tittelen: «Creating Refugees: Displacement Caused by the United States’ Post – 9/11 Wars».
Resultatet er jo ganske skremmende: Minst 37 millioner mennesker er gjort til flyktninger. Dette er et konservativt anslag, tallet kan være nærmere 48 millioner. Ikke siden andre verdenskrig er det skapt så mange flyktninger. I tillegg er millioner drept og såret.
Mener du at Norge ikke har et ansvar til å bidra til å løse dette problemet - når vi tross alt har sendt både bakkestyrker og bombefly til disse områdene - og slik sett vært med å skape disse enorme flyktningeproblemene?

Du har kanskje forvekslet meg med en meningsmotstander. Det er jeg ikke, selv om jeg ikke nødvendigvis er enig i alt. Jeg ville bare få i gang diskusjonen, og forhåpentligvis bidra til å heve nivået på det som var en generell skittkasting tråd.

Jeg mener selvsagt at vi må ta ansvar for vår egen innblanding i disse landene, og det har jeg også argumentert for her inne tidligere. Når vi bidrar til å destabilisere landene disse menneskene kommer fra, må vi forsøke å rydde opp. Derfor var jeg også en av ytterst få, og kanskje den eneste konservative som tok til ordet for å hente hjem "våre" IS-kvinner i sin tid, fordi de er norske statsborgere og fordi vi ikke bør overbelaste (det manglende) rettsvesenet der de oppholdt seg. Husker jeg fikk mange FrP'ere på nakken da. 

Så jo, jeg er enig med deg, men samtidig bør vi også kunne ta en diskusjon på hvorvidt disse flyktningene skal være her på ubestemt tid, eller om man ikke skal legge til rette for å returnere dem til hjemlandet hvis og når det blir trygt for dem å dra dit. Det bør være mulig å ha to tanker i hodet samtidig, å tilby beskyttelse til de som trenger det (delvis pga oss selv) og utarbeide en plan for når det er hensiktsmessig for dem å returnere. Når det er sagt, så bør det også finnes muligheter for dem å få permanent oppholdstillatelse, gitt at visse krav oppfylles.

SlimWhitman

Innlegg: 7144
SlimWhitman
02.12.20 10:28
IndocteCollectio: Jeg synes at det å fastsette noe eksakt tall er vanskelig for folk som ikke sitter med kunnskap om for eksempel integreringsprosesser. Men å se at vi kan evne å ta i mot flere enn 50 fra Moria er noe de fleste kan være enige i. Men tilbake til antallet, selv mener jeg at vi ikke kan ta i mot flere enn vi greier å integrere på en skikkelig måte. Å ta i mot flere enn dette vil faktisk være urettferdig for både de vi tar i mot og alle som bor i Norge fra før. Det er i integreringsarbeidet vi har et enormt forbedrings potensiale, noe Brochmann-utvalget også pekte på. Språk, målrettet utdanning mot yrker vi trenger folk til og tilrettelegging mot arbeid må prioriteres mye mer enn i dag. Dette vil være investeringer som på sikt vil god avkastning for AS Norge.

Enig i dette også. 

Noe jeg også vil påpeke er TS sin påstand om at de kommer hit for å heve trygd. Det er meget mulig at det er tilfelle for noen, men hvorfor skylder han da på de som gjør det, snarere enn de som legger til rette for det? De som benytter seg av et slikt tilbud handler fullstendig rasjonelt. Jeg ville gjort akkurat det samme selv. Hvis TS har et problem med det bør han omdirigere skylden mot styresmakten, og ikke flyktningene.

IndocteCollectio

Innlegg: 19389
IndocteCollectio
02.12.20 10:34
SlimWhitman: Enig i dette også.  Noe jeg også vil påpeke er TS sin påstand om at de kommer hit for å heve trygd. Det er meget mulig at det er tilfelle for noen, men hvorfor skylder han da på de som gjør det, snarere enn de som legger til rette for det? De som benytter seg av et slikt tilbud handler fullstendig rasjonelt. Jeg ville gjort akkurat det samme selv. Hvis TS har et problem med det bør han omdirigere skylden mot styresmakten, og ikke flyktningene.

For det første så tror jeg det er svært få som kommer hit fordi de ønsker å heve trygd. Seriøse undersøkelser viser at det ligger helt andre årsaker bak flukt og ikke minst valg av land de ønsker å komme til.

At trygd der i mot fort kan bli en sovepute for en del og at de er mer enn fornøyd nok med trygd kan så absolutt være et problem og et hinder for integrering og det å få de ut i lønnet arbeid, der er vi i så fall helt enige.

 

 

SlimWhitman

Innlegg: 7144
SlimWhitman
02.12.20 10:35
IndocteCollectio: For det første så tror jeg det er svært få som kommer hit fordi de ønsker å heve trygd. Seriøse undersøkelser viser at det ligger helt andre årsaker bak flukt og ikke minst valg av land de ønsker å komme til.

Kan du henvise meg til noen av de undersøkelsene?

joplina

Innlegg: 67135
joplina
02.12.20 10:49
SlimWhitman: Jeg må bekjenne at det var mer eller mindre tilfeldig at jeg svarte deg, da det var det mest nylige innlegget akkurat da (jeg siterte deg ikke). Så det var i utgangspunktet ikke rettet mot deg, det jeg skrev.

Gikk litt fort i svingene :)

Eneste grunn til at jeg faktisk tok meg tid til et utfyllende  svar var at du skrev et orntlig' innlegg .

Forumet her er jo teppebombet med alt annet en oppegående innlegg - og man går litt forsvarsposisjon hvilket medfører at man ikke gidder å kaste bort energi på utfyllende og seriøse svar. Mange her er fullstendig uinteresserte i slikt - de vil bare ha en propaganda-arena - og de vil helst ha den for seg selv og ikke forstyrres med nyanserende innspill eller seriøse innspill eller refleksjon og i hvert fall ikke andres meninger som ikke sammenfaller med deres.

- Hvilket i noen tilfeller medfører at "det flyger en faen i en" :)

Når det er sagt så så ser det ut som vi deler mange tanker, meninger og holdninger  - selvsagt med noe variasjon og avvik - hvilket er slik det skal være.

At mennesker har forskjellige meninger er i seg selv ikke noe problem. Men det kan fort bli et problem når  det skal diskuteres avhengig av hvilken retorikk folk velger seg når de gjør det.

Der har alle - som i den enkelte - et egenansvar å ta.

Ingen kan forvente eller kreve anerkjennelse, respekt eller seriøse tilbakemeldinger hvis de selve ikke utviser slikt.

Det blir som det gamle ordtaket fastslår ; som man roper i skogen får man svar

Og på dette forumet ropes det både ofte og mye

IndocteCollectio

Innlegg: 19389
IndocteCollectio
02.12.20 10:51
SlimWhitman: Kan du henvise meg til noen av de undersøkelsene?

Jeg tror du kan finne noe her, så kan jeg se hva jeg finner blant eget materiale senere ( mye nedlastet å bla igjennom). Nå kaller jobben på meg noen timer :-)

https://fullfact.org/immigration/why-do-migrants-and-asylum-seekers-want-come-uk/

Metalman666

Innlegg: 13090
Metalman666
02.12.20 12:03
IndocteCollectio: Kanskje du kan gjøre et lite forsøk på å dokumentere en slik hårreisende påstand. Eller er den bare basert på ditt menneskesyn og da i forhold til de som kommer hit som flyktninger og asylanter.

Hvor mange somaliske arbeidsinnvandrere kommer hit?

IndocteCollectio

Innlegg: 19389
IndocteCollectio
02.12.20 12:36

Metal: ??? Og dette skal dokumentere hva???

Metalman666

Innlegg: 13090
Metalman666
02.12.20 12:45
IndocteCollectio: Metal: ??? Og dette skal dokumentere hva???

Hvor mange av somaliere og afghanere er i Norge er i arbeid?

Vet at en del av dem får jobb som pallespikrere i Sverige, vet ikke helt hvordan det står til i Norge.

KongOlav2

Innlegg: 44830
KongOlav2
02.12.20 12:48
IndocteCollectio: For det første så tror jeg det er svært få som kommer hit fordi de ønsker å heve trygd. Seriøse undersøkelser viser at det ligger helt andre årsaker bak flukt og ikke minst valg av land de ønsker å komme til. At trygd der i mot fort kan bli en sovepute for en del og at de er mer enn fornøyd nok med trygd kan så absolutt være et problem og et hinder for integrering og det å få de ut i lønnet arbeid, der er vi i så fall helt enige.

Dog er det enkelte landgrupper som har ekstremt lav sysselsettingsgrad. Og somaliere er den klare verstingen.

IndocteCollectio

Innlegg: 19389
IndocteCollectio
02.12.20 13:06

Kong: Men er dette automatisk et bevis på at de ikke ønsker å jobbe? 

IndocteCollectio

Innlegg: 19389
IndocteCollectio
02.12.20 13:07

Metal: Dine spørsmål dokumenterer nada. Er det ordet dokumentere du ikke skjønner?

(Innlegget ble redigert 02.12.20 13:07)

KongOlav2

Innlegg: 44830
KongOlav2
02.12.20 13:15
IndocteCollectio: Kong: Men er dette automatisk et bevis på at de ikke ønsker å jobbe?

Nja, vanskelig å si. Ikke automatisk, men akkurat ang somaliere versererer det så mange historier om folk på trygd, liten vilje til integrering og tilpasning, etc., at det ville vært svært overraskende om det ikke finnes en god del ukultur blant denne landgruppen.

IndocteCollectio

Innlegg: 19389
IndocteCollectio
02.12.20 13:44

KongOlav: Og hvor lett tror du det er for somaliere å få jobb hvis dette er ryktet som følger de? 

KongOlav2

Innlegg: 44830
KongOlav2
02.12.20 13:47
IndocteCollectio: KongOlav: Og hvor lett tror du det er for somaliere å få jobb hvis dette er ryktet som følger de?

Hvorfor tror du de har fått dette ryktet? Tamiler ser jo like "fremmede" ut sammenlignet med nordmenn, og har jo noen av verdens mest tungekrøllende navn. Likevel har de sysselsettingsgrad på høyde med nordmenn og skandinaver. Folk fra den østlige delen av Afrika, og særdeles Somalia, kommer imidlertid særs dårlig ut. Er det helt tilfeldig, eller kan det være noen uheldige aspekter ved kulturen i den delen av verden?

IndocteCollectio

Innlegg: 19389
IndocteCollectio
02.12.20 13:58

Kongolav: Hvor det kommer i fra spiller jo liten rolle hvis det kun er et rykte.  Hva oppstod først, vanskeligheter i forhold til arbeidsmarkedet eller ryktet? Somaliere har svært ofte lite skolegang, vanskeligheter med å lære språket, lite relevant arbeidserfaring etc. Der har du noen grunner til at de sliter i arbeidsmarkedet. 

KongOlav2

Innlegg: 44830
KongOlav2
02.12.20 14:07
IndocteCollectio: Kongolav: Hvor det kommer i fra spiller jo liten rolle hvis det kun er et rykte.  Hva oppstod først, vanskeligheter i forhold til arbeidsmarkedet eller ryktet? Somaliere har svært ofte lite skolegang, vanskeligheter med å lære språket, lite relevant arbeidserfaring etc. Der har du noen grunner til at de sliter i arbeidsmarkedet.

Det er mange av innvandrergruppene i Norge som sliter med skolegang, språk, relevant arbeidserfaring. Likevel kommer de klart dårligst ut.

Det hjelper forøvrig ikke om man bruker en offermentalitet, og dermed ikke setter krav til disse. Det blir jo bare en annen form for rasisme. 

IndocteCollectio

Innlegg: 19389
IndocteCollectio
02.12.20 14:21

Kongolav^ Ok, hvilken gruppe mener du har lavere utdanning enn somaliere og mindre relevant arbeidserfaring? 

KongOlav2

Innlegg: 44830
KongOlav2
02.12.20 14:24
IndocteCollectio: Kongolav^ Ok, hvilken gruppe mener du har lavere utdanning enn somaliere og mindre relevant arbeidserfaring?

Jeg sa ikke noe om lavere erfaring. Jeg sa at også andre landgrupper sliter med utdanning og arbeidserfaring. Er tamilene som kom til Norge såpass høyt utdannet og har så mye relevant erfaring at det tilsier at de kunne ha syssselsettingsgrad på linje med svensker og dansker? Eller kan det være at kulturelle forskjeller også spiller inn? 

Jeg tror godt at situasjonen for somaliere har blitt enda verre enn det ellers ville vært pga ryktet, men jeg tror ikke et sekund på at folk fra alle landgrupper har tilnærmet likt ønske om å arbeide, integrere seg og bidra konstruktivt/positivt i samfunnet. 

(Innlegget ble redigert 02.12.20 14:24)

IndocteCollectio

Innlegg: 19389
IndocteCollectio
02.12.20 14:34

KongOlav: Så vidt jeg husker så har somaliske menn en yrkesdeltakelse på over 50%. Hvis man da tar med det jeg tidligere har skrevet , tyder det da på at somaliske menn generelt ikke ønsker å jobbe?

(Innlegget ble redigert 02.12.20 14:35)

KongOlav2

Innlegg: 44830
KongOlav2
02.12.20 14:35
IndocteCollectio: KongOlav: Så vidt jeg husker så har somaliske menn en yrkesdeltakelse på over 50%. Hvis man da tar med det jeg tidligere har skrevet , tyder det da på at somaliske menn generelt ikke ønsker å jobbe?

Menn utgjør kun halvparten av befolkningen......

IndocteCollectio

Innlegg: 19389
IndocteCollectio
02.12.20 14:38

KongOlav: Det er ikke noe svar på mitt spørsmål, men kan jeg tolke deg dit at du mener at det er somaliske kvinner som ikke ønsker å jobbe?

KongOlav2

Innlegg: 44830
KongOlav2
02.12.20 14:48
IndocteCollectio: KongOlav: Det er ikke noe svar på mitt spørsmål, men kan jeg tolke deg dit at du mener at det er somaliske kvinner som ikke ønsker å jobbe?

Du kan tolke meg slik at jeg tror lav sysselsettingsgrad for somaliere og andre landgrupper i alle fall til en viss grad skyldes uheldige kulturforskjeller. 

IndocteCollectio

Innlegg: 19389
IndocteCollectio
02.12.20 14:54

KongOlav: Men kulturforskjeller som årsak er jo langt fra det samme som å ikke ønsker å jobbe. Eller?

KongOlav2

Innlegg: 44830
KongOlav2
02.12.20 14:57
IndocteCollectio: KongOlav: Men kulturforskjeller som årsak er jo langt fra det samme som å ikke ønsker å jobbe. Eller?

De kulturforskjellene kan jo nettopp bestå at de i mindre grad ønsker å jobbe. 

Metalman666

Innlegg: 13090
Metalman666
02.12.20 15:06
KongOlav2: De kulturforskjellene kan jo nettopp bestå at de i mindre grad ønsker å jobbe.

VI bør slutte å gi asylsøkere og migranter trygd 

0gg0

Innlegg: 42513
0gg0
02.12.20 16:49
Keva: HVA?
For en skandale - tjener (f.eks.) Abid Raja mer enn faren din, altså? Har han eller andre i kategorien dere forakter slik, finere hus?
Innvandrere burde jo tjene mindre enn nordmenn uansett - er det slik du vil forstås - og fremstå?

Nå var du ikke engang ufrivillig morsom, noe som jo er en hel bragd med tanke på nivået av dumskap du presterte å kreste ut her.

Trodde du virkelig at når jeg henviste til innvandrere som har "flyktet" og norske fattige familier, så mente jeg Abid Raja og min egen far?

0gg0

Innlegg: 42513
0gg0
02.12.20 16:57
Keva: Du synes nok det, ja.
Vel. Noen av oss er mindre opptatt av å kategorisere mennesker i "oss" og "dem", og ser på uttrykk som "politisk korrekt", "MSM", "godhetstyranni" og alle de andre sunnmørsblonde eller hokksundkvalme formuleringene som bl.a. stammer fra en viss eks-statsråd med lakeier for det det er - simpel, fremmedfiendtlig hatretorikk.

Jeg ikke bare synes det, det ér slik. Og når ble begrepet "politisk korrekt" fremmedfiendtlig hat-retorikk?

Eller er det bare du som synes det er pinlig å befinne deg i et slikt ekkokammer at du drar opp nazikortet?

I så fall så er det bare å lukke øynene å bryte seg ut av det mørke kammeret.

0gg0

Innlegg: 42513
0gg0
02.12.20 17:08
KongOlav2: De kulturforskjellene kan jo nettopp bestå at de i mindre grad ønsker å jobbe.

I 2006 tygget opptil 70% av somaliske menn khat regelmessig, noe som gjorde at de ikke orket å stå opp om morgenen for å jobbe.

Det er vel ingenting som tyder på at ting har forandret seg til det bedre. I 2015 ble khat forbudt i Nederland og England, og dermed forbudt i hele Europa som gjorde at mindre av stoffet kom inn i Norge.

Flere fra det somaliske miljøet mener at dette førte til at flere fikk seg jobb og orden på livet sitt.

Politiet avviser dette, og mener de har gått over på andre rusmidler. Alt for å slippe å bidra til samfunnet. Kun en byrde.

Keva

Innlegg: 26013
Keva
02.12.20 18:08
0gg0: Eller er det bare du som synes det er pinlig å befinne deg i et slikt ekkokammer at du drar opp nazikortet?

Er dette en privat erkjennelse av at nevnte blondine og "hoffet" hennes for deg virker nazi-influerte, eller er det rett og slett bare en blank løgn om at jeg skal ha skrevet noe som ligner noe i nærheten av "nazi" om noen...?

Og benekter du løgnen? Da vet du hva du har å gjøre - det begynner på "dok...".

Ordet er ditt!

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg