Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Russefeiringen burde vært forbudt!

NYTT TEMA
return_of_drakkar
return_of_drakkarInnlegg: 26693
25.04.08 21:43
Våren er en fin tid i utgangspunktet.
Men i 3 uker framover ødelegges den av denne bråkete og infantile russen som spiller dunkemusikk døgnet rundt og spruter ned folk med vann o.l.

De har faktisk ikke respekt for andre mennesker.

Og dette skal være landets framtid?

Blir man virkelig så stupid av skolegang i dag?

Russefeiringen slik den har utviklet burde ha vært forbudt, når vettet mangler totalt.

De kloke og smarte bruker ukene godt fram til eksamene.
De andre gaper, dunker og skriker.

***
RapName
RapNameInnlegg: 7499
25.04.08 22:00
Så utrolig dårlig innlegg. Det eneste som burde vært forbudt er deg her på VGD. Hvis ikke du tåler at kullet som er ferdig på skolen koser seg i tre uker, har du ikke mye toleranse.
MentalMind
MentalMindInnlegg: 11942
25.04.08 22:07
Russ og russetid er bare flott! Et flott vårtegn. Jeg bor like ved en videregående skole, og at det dunker døgnet rundt er bare sprøyt (hvertfall her). Det dunker litt innimellom, men det er bare koselig, et vårtegn. Hva er vitsen med å leve om man ikke får kose seg og ha det gøy? Et par uker med russetid har du bare godt av. Russen sprer glede blant de små barna som løper rundt og får russekort, og hver gang jeg ser russ, blir jeg bare glad.

Takket være sutrekopper som deg, som ikke tåler et par uker med russ, blir det stadig mer regler for russen, som er med på å drepe russetiden mer og mer for hvert år. Det er veldig trist, håper politikerne og politiet snart tar til fornuften og lar russen få kose seg litt.
William S
William SInnlegg: 10189
25.04.08 22:11
I år er det feks i Oslo bare lov med russeffekter på skolenes områder 1-17 mai. Det er slutt med terrordager (takk), russ kan ikke besøke andre skoler og dette er bare noen av de nye reglene som gjelder i år.
Dufsen
DufsenInnlegg: 10332
25.04.08 23:49
Med andre ord er russefeiringen allerede ødelagt i Oslo, høres det ut som. Synd og skam. Denne feiringen må man greie å unne russen!

------------------------
Feminister suger ikke...
De nekter
Kjetil_e
Kjetil_eInnlegg: 22616
25.04.08 23:56
Er faktisk helt enig med trådstarter, hadde mer enn gjerne sett at dette pisset hadde vært forbudt.

Virker som om hvert nye russekull gjør alt for å overgå fjorårets dritt og f**skap. De bli bare værre og værre for hvert år.
DC007
DC007Innlegg: 1223
26.04.08 00:10
Syns det er koselig med russ som deler ut russekort til de små barna og de tre ukene med feiring legger jeg knapt merke til. Som en annen skrev: et sikkert vårtegn er russetida.
toonarmy
toonarmyInnlegg: 4858
26.04.08 00:36
Litt artig å høre hva stoltenberg jr fortalte på senkveld ang. bestefaren sin russetid. (1949-1950) Malte skulpturene i vigelandsparken og brannbil i oslofjorden... Ja, uff, så mye bedre det var før i tiden. Er vel bedre at de spiller musikk og jobber hardt for å ha det artig i 3 uker?

La oss fortsette og klage, alt blir nok bedre da...
VikingWarrior
VikingWarriorInnlegg: 7
26.04.08 00:37
Russen var bra før, og her er beviset på det.

Jeg er en mann, 1978-modell. Da jeg bare var en liten knyttneve stor (1985-1986)) var russen noe av det beste jeg visste om. De ga nemlig morsomme russekort til barna, løpte rundt og smilte og lo og spilte Europe og Bon Jovi for full guffe på parkeringsplassen bak Askerhallen i Asker, og ble hedret av Kong Olav på selveste 17 Mai.

Mer enn 20 år senere har ALT forandret seg.

Alt russen vil nå er å poppe E, knulle alt som rører på seg (ja, inkludert brekende sauer, hvis de er fulle nok!), dele ut russekort med informasjon om hvordan de seksuelle organene til russen ser ut, høre på sex-Trance og knuse vinduer, samt å spyle ned folk med Super Soakere fyllt med urin og øl.

Ja, jeg må jammen meg si at russen ringer våren inn nå for tiden... Jeg SKAMMER meg over å være Norsk i disse dager. Og på NASJONALDAGEN av alle dager...

PS! Jeg har familiemedlemmer som jobber på Stortinget. Og jeg kan faktisk bekrefte at russefeiringen kommer til å bli ulovlig om ikke så alt for lenge. ;)

Mvh.
Viking
Go0ner
Go0nerInnlegg: 42166
26.04.08 00:41

PS! Jeg har familiemedlemmer som jobber på Stortinget. Og jeg kan faktisk bekrefte at russefeiringen kommer til å bli ulovlig om ikke så alt for lenge. ;)


Om du ikke kødder nå, så gjorde du meg glad.
Selv jeg har vært russ, og har gjort mine sprell, men som du sier, det blir verre og verre. Det finnes avgangsklasser i andre land også. Har ikke de bare en jævla stor fest når de er ferdig?

Kanskje en fordel også det, slik at man kan konsentrere seg fullt til eksamenstiden.
Meningmann
MeningmannInnlegg: 612
26.04.08 00:52
Er ganske sikker på at russefeiringen ikke blir forbudt! Det har det vært snakk om før...men heldigvis blir det nok aldri noe av. Og maken til gledesdrap og overformynderi da!

Er selvsagt NOEN FÅ som ødelegger...mobbing, trakasering og omfattende hærverk etc. er selvsagt ikke bra. Det er jo ikke en gang morsomt. Men sprø påfunn må være lov! Husk det er det "fæle" vi hører om, ikke det vanlige, der 98 % av russen bare vil ha godlyndt gøy både for seg selv og sammen med andre!

At noen vil forby det...Vitner om lite humør generelt, misunnelse og manglende gleder i egen tilværelse kanskje? Har ikke kua vært kalv. Nei, kutt ut humørløsheten! Når man har slitt skolebenken i årevis er det lov å feire. Ikke mange land kan vise til våre flotte russetradisjoner faktisk. Er dog idiotisk å ha eksamen ETTER 17. mai.

Har selvsagt selv vært russ. 1991. Og angrer nesten på at jeg ikke tok det mer ut :) Men var ikke så sosial på den tiden, men var da mer på noe. Har blitt mer sosial siden. Vi hadde til og med en terrorsjef...Men maken til søt og snill jente, tror ALDRI hun gjorde noe galt! Ikke noen av oss andre heller! :)

vetleS
vetleSInnlegg: 1
26.04.08 00:54
Dette er det mest latterlige innlegget jeg har lest, jeg ville skammet meg hvis jeg var deg! vet du hva du overhode skriver selv? les det en gang inni deg og tenk over hva du har skrevet?

det er 365 dager i året, unner du ikke elever som har gått 13 år på skolen 21 dager med litt morro? det er sant at det har gått over styr enkelte steder, men det fins faktisk russ som ikke plager alle rundt seg! man kan kombinere feiringen og skolen uten problemer!

ved å skrive dette innlegget sank du lavt!
dReMUFC
dReMUFCInnlegg: 5054
26.04.08 00:55
Russefeiringen er en tradisjon, og tradisjoner forandrer seg. Noe av faenskapet russen gjør er i overkant, men stort sett så går det rolig for seg!

Kommuner og politi kunne gjort russefeiringen mye mer skånsom for offentligheten. For det første: Hvis det hadde vært faste steder russen kunne møttes, utenom arrangementene, så ville det samlet russen på et og samme sted. Da ville russen vært fornøyde, og politiet ville hatt en mye enklere jobb. Det som skjer er at alle russebussene er ute og ruller, samles forskjellige steder, og politiet kommer og ødelegger moroa, som ofte er veldig harmløs.

For det andre: Politiet kunne vært mer samarbeidsvillige med russen. De streifer fra skole til skole og forteller i om ikke bokstavlig talt så i hvert fall noe lignende om hvor jævlig russetiden kommer til å bli for russen hvis de i det hele tatt gir lyd fra seg. Dette gjør de i plenum til alle avgangselevene. Hvis en russebuss blir stoppet, så vil ikke engang politiet engang konversere med russen, de gir ordre og setter ned foten, uten å høre på et ord hva russen sier.

Er det rart det blir frustrerende for russen? Ikke er det noe sted å være, og når først russen klarer å samle seg på en og samme plass, hvor det ikke nødvendigvis er til bry for noen, så kommer politiet og fjerner all russen, fordi de ikke får lov til å være der? Håpløst..

-dReMUFC
20LEgend
I'd rather walk alone, than never walk alone!
nanya
nanyaInnlegg: 1152
26.04.08 01:17
VikingWarrior skrev:

PS! Jeg har familiemedlemmer som jobber på Stortinget. Og jeg kan faktisk bekrefte at russefeiringen kommer til å bli ulovlig om ikke så alt for lenge. ;)
--------------------------------

Haha, den var dagens! Så det du sier er at det egentlig finnes et bredt politisk flertall for å avskaffe russefeiringen, men at dette er hysj-hysj arbeid som avtales via lappesending i stortingssalen? Jeg håper for guds skyld ditt lille blunkefjes betyr at du selv syntes dette var en fryktelig morsom spøk.

Og hva skulle de egentlig avskaffe? Russen må følge norske lover på lik linje med oss andre, det innebærer at de blir straffet for hærverk, fyllekjøring, voldtekt, vinningsforbrytelser og drikking/urinering på offentlig sted (og hva enn annet som måtte være aktuelt.)

Kanskje det må bli ulovlig å gå i rød bukse mellom 15. april og 17. mai? Hva med totalt alkoholforbud i samme tidsrom? Bilkjøring må selvfølgelig innstilles, det samme med store forsamlinger av mennesker.

Det er nemlig ingenting russen gjør som ikke andre mennesker gjør også, de gjør bare mange av disse tingene innenfor et kort tidsrom.
griseknoen
griseknoenInnlegg: 345
26.04.08 01:29
wohoo, jeg har slappet av 3 år på en vgs skole og må "feire" fordi det betyr noe stort tydeligvis.

Mine jobbmuligheter nå er: 1. jobbe i kassa på coopen 2. selge pølser på nattskiftet på statoilhydro eller 3. finne en drittjobb i en eller annen fabrikk.

Allt er svært gode grunner til å "feire" stort og ødelegge mai måned for alle andre, jada, sleng inn litt kollektiv voldtekt og hærverk så er vi der fordi ansvarsfraskrivelse skjer når vi er i samlet flokk. Russen kan jo gjøre hva de vil, det er bare moro.

Vi ser ekstra kule ut med den teite lua forresten, og ikke glem russetoget som er høydepunktet etter julekvelden for artige lokale politiske innlegg. Glem det faktum at ingen bryr seg eller at all russ sitter neddopet inne i russebilene sine uansett.

Hipp hurra for Norges elite. 3 års utdannelse etter grunnutdannelse er absolutt noe å feire. Tjoho!


MentalMind
MentalMindInnlegg: 11942
26.04.08 01:37
Hipp hurra for generalisering! Håper du evner å se hvor tåpelig innlegg du nettopp presterte å skrive...
Andee
AndeeInnlegg: 14752
26.04.08 02:13
Må være trist å ha en grinebiter som deg til nabo. Eller bare i sin vennekrets, for den saks skyld.
Vicario
VicarioInnlegg: 3206
26.04.08 02:16
Hvorfor bry seg? La dem ha sin morro disse stakkars 17 dagene i Mai. Hvert eneste år er det en jamring fra forstå-seg-påere om dette (i mine øyne) harmløse konseptet. Hvis de vil bruke millioner av kroner på det, så kan de til helvete gjøre det også. Er ikke mitt problem...
Habiil
HabiilInnlegg: 286
26.04.08 03:04
La oss alle gå rett fra studier til jobb, og leve A4 liv med kone, barn og Volvo til vi kjeder oss i hjel. Det er livet dere!

"Og dette skal være landets framtid?" Så dagens folk/ledere/whatever har ikke vært unge og slått seg litt løs en gang de da? Dagens Norge drives da ikke så aller værst.

Nei, unn nå ungdommen litt morro, før de faktisk begynner på en litt mer seriøs del av livet sitt.

basjen
basjenInnlegg: 3240
26.04.08 03:39
Fy faen, så forferdelig mye triste innlegg. Er ikke mange årene siden jeg var russ, og det eneste jeg har imot russetiden er at den gir meg nostalgi.

I Oslo er det ikke engang lenger lov til å spille på uteanlegg, og det er noe de aller, aller fleste overholder, så bråket er ikke lenger noe stort problem.

Virkelig glad jeg fikk være russ før alle de "flaue" menneskene fikk gjennom meningene sine.
Smalsteps
SmalstepsInnlegg: 176
26.04.08 04:07
Underskrives Bajsen. Russetiden er nostalgi. Herregud så gøy det var! Kan ikke skjønne at høy musikk og partystemte russ skal være så plagsomt. At noen gjør sitt beste for å ødelegge forandrer i det minste ikke mitt syn.

13 år er lenge på skolen. Da har man lov til å feire litt (til tross for at de aller fleste har 3-6 år med myyyyyye tøffere studier igjen før de skal ut i den store verden :-) )

Unner russen 2008 alt godt og håper dere har det gøy!

Petterk90
Petterk90Innlegg: 14
26.04.08 05:06
Haha! Må bare le! Jeg er russ til neste år, og ja, vi kommer til å bli værre.
Det jeg ler av er det VG nett skriver om russen. Det lager stor sak av at russen leier inn lyd anlegg til 400.000. Det er en helt normal sum i 2008. Den bussen som klinker til i år har vært i Danmark og leid anlegg for over 900.000 kr. De har et total budsjett på 2 100 000 kr. Jeg som er russ neste år skal leie inn anlegg til ca 500 000 kr, og vi er ikke i nærheten av noen årets lyd kåring for å si det sånn. Da måtte vi gått ut med over 1 mill bare for 3 ukers leie av lyd anlegg.

Kan skjønne at noen reagerer på mye bråk og moralsk forkastelig oppførsel osv.
Men kan dere ikke bare la russen holde på med sitt, og smil? Dere holder vel ut litt dunking vel? Dessuten vil det bli slutt på denne dunkingen etterhvert da politiet er veldig strenge på desibel grenser utenfor russe treffene!

Angående penge bruke så må ikke folk glemme hvor mye vi tjener på dugnads jobbing! Min buss har med oss over 400 000 kr i dugnads penger ! Det er ikke bare "pappa penger" !

Ha en god dag!
benjamin17693
benjamin17693Innlegg: 1
26.04.08 07:47
nei vet du hva!
det er kanskje de tre beste ukene av livene dems, det er en gang i året! og det har ingen ting å si hvor mye penger de har brukt på det eller ikke.. de får ikke lov til å spille høyere enn en satt grense som politiet måler ofte til russer feiringene er slutt..
og et med at russen er så slem nå og bråker så mye er helt feil, før da malte russen alle statuene i frognerparken røde og et år senere dyttet de en brann bil ut i oslofjorden.. jeg er ser ikke at noe sånt har skjedd de siste årene...
dere må ikke bare tenke på dere selv fordi da er man en egoist og ingen liker egoister!
Skjerp dere!
majalill
majalillInnlegg: 1
26.04.08 08:11
Russefeiringen; en endelig bekreftelse på at oppdragelseog skule er helt ute av kurs i Norge
trondbeb
trondbebInnlegg: 22
26.04.08 08:13
Så lenge de holder seg langt inne i Skauen så er alt meget bedre men det er tydelig att lyd anleggene nå må få restriksjoner det har blitt som i samfunnet ellers null hemninger på alt.
otrude
otrudeInnlegg: 1
26.04.08 08:24
Nå må ikke kua glemme at den har vært kalv en gang den og.
Hva med din respekt for russen.
Kan ikke fatte og begripe at politiet stopper kåringer kl.21.00. (Les Asker og Bærum Budstikke)
Har det noen sinne hendt at Valla Hovin er blitt tømt for folk kl. 21.00 ved en konsert, vi vet dette bare gjelder noen uker. La det være litt lyd.
Jeg for min del synes de høres for lite.

Dame 43 år
Skrulling
SkrullingInnlegg: 3977
26.04.08 08:51
William S skrev:
I år er det feks i Oslo bare lov med russeffekter på skolenes områder 1-17 mai. Det er slutt med terrordager (takk), russ kan ikke besøke andre skoler og dette er bare noen av de nye reglene som gjelder i år.


-------------------------------
...og med forbud og påbud skal folket styres. Det er sånne som deg som begrenser mangfoldet og toleransen i samfunnet. Ganske selvsentrert i grunn...

Mvh,
________________________
██▓▒░ SKRULLING ░▒▓██
Skrulling
SkrullingInnlegg: 3977
26.04.08 08:54
Kjetil_e skrev:
Er faktisk helt enig med trådstarter, hadde mer enn gjerne sett at dette pisset hadde vært forbudt.


-----------------------------------
Jeg liker det ikke no spor mer enn deg, men skal alt og alle forby alt de ikke liker, så ender vi opp i et intolerant samfunn der alle er blitt grå kjedelige mus (som deg?).

La nå ungdommen skeie ut som de vil!

Mvh,
________________________
██▓▒░ SKRULLING ░▒▓██
Skrulling
SkrullingInnlegg: 3977
26.04.08 08:56
VikingWarrior skrev:
Alt russen vil nå er å poppe E, knulle alt som rører på seg (ja, inkludert brekende sauer, hvis de er fulle nok!), dele ut russekort med informasjon om hvordan de seksuelle organene til russen ser ut, høre på sex-Trance og knuse vinduer, samt å spyle ned folk med Super Soakere fyllt med urin og øl.


-------------------------------
Ta de enkeltpersonene som driver med slikt! Men ikke la det gå ut over majoriteten som faktisk oppfører seg veldig bra. Ja, de støyer litt, men skal vi ikke tåle at folk har det litt gøy en periode, så tåler vi ikke mye.

Mvh,
________________________
██▓▒░ SKRULLING ░▒▓██
Skrulling
SkrullingInnlegg: 3977
26.04.08 08:58
griseknoen skrev:
wohoo, jeg har slappet av 3 år på en vgs skole og må "feire" fordi det betyr noe stort tydeligvis.


-------------------------------
Det er kanskje DU som skal avgjøre hva som er gyldige grunner til å feire? Virker nesten sånn...

Mvh,
________________________
██▓▒░ SKRULLING ░▒▓██
Klikk for å gå tilbake til toppen