Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Bibelbeltet nå FRP-beltet

NYTT TEMA
Brinkmann
BrinkmannInnlegg: 1414
15.09.09 17:13

Ser av statistikken at fylkene hvor FRP vant var Vest-Agder og Rogaland, også kjent som bibelbeltet med kjente bibelkommuner som Kvinesdal, Sirdal osv. hvor kristendommen har sin siste høyborg.

Da FRP ikke har noe utpreget kristendom- eller kirkeprogram, ser det nå altså ut til at bibelbelterne har byttet ut en overtro med en annen. Sannsynligvis kommer det av at muslimene som hel gruppe blir ansett som onde og gjør satans verk hvilket også er en gjenganger i innlegg av FRP-velgere her på VGD.

Dette sier vel en del om hva som er kjernen av FRP-velgere, men lurer på hva andre mer moderate FRPere synes om deres nye feller.

Det er vel også ironisk at FRP-velgere støtter fullt ut 'frigjøringskrigene' i Afghanistan og Irak for å 'hjelpe' muslimer der, samtidig som de er sterkt imot asylanter som kommer derfra som et direkte resultat av disse okkupasjonene.

JRza
JRzaInnlegg: 14044
15.09.09 17:48

For rundt 10 år siden stod det i Stavanger Aftenblad at Rogaland og Vest-Agder var de mest fremmedfiendtlige/skeptiske fylkene i Norge. De argumenterte med at konservative kristne var livredd for at muslimer skulle "ta over".

Det skal dog sies at de fleste kristne er oppegående mennesker, som setter Jesu budskap over hat og frykt.

Brinkmann
BrinkmannInnlegg: 1414
16.09.09 17:17
JRza: Det skal dog sies at de fleste kristne er oppegående mennesker, som setter Jesu budskap over hat og frykt.

Denne statistikken og historien har dessverre vist at det motsatte er tilfellet. Religiøse er de minst tolerante av alle når det kommer til stykket.

Se på de 'kristne' krigene i midt-østen nå hvor 'det onde' skal bekjempes. Hundretusener døde i det 'godes' navn.

Og se på VGD her. Den verste muslimhetsen kommer som regel fra noen med korsfarer-avatarer eller jødevenner, begge som regel FRP eller Demokratene tilhengere.

Askeladd3
Askeladd3Innlegg: 4907
24.09.09 20:25
Brinkmann: Det er vel også ironisk at FRP-velgere støtter fullt ut 'frigjøringskrigene' i Afghanistan og Irak for å 'hjelpe' muslimer der, samtidig som de er sterkt imot asylanter som kommer derfra som et direkte resultat av disse okkupasjonene.

Jeg støtter ikke 'frigjøringskrigene' i Afghanistan eller Irak, ei heller støtter jeg ulovlige asylsøkere uansett opprinnelse som vil okkupere et sted i Norge - enten fengselscelle eller det er et annet rom. Så du får trekke tilbake påstandene om at frpere full ut støtter disse krigene.

Prosessen
ProsessenInnlegg: 22779
29.09.09 13:04
Brinkmann: Ser av statistikken at fylkene hvor FRP vant var Vest-Agder og Rogaland, også kjent som bibelbeltet med kjente bibelkommuner som Kvinesdal, Sirdal osv. hvor kristendommen har sin siste høyborg. Da FRP ikke har noe utpreget kristendom- eller kirkeprogram, ser det nå altså ut til at bibelbelterne har byttet ut en overtro med en annen

Tja. Du skal ikke kimse av FrPs respekt for den kristne kulturarven vår.

Nå har KrFs nestleder bedt alle kristne med tro på Bibelen om å komme seg ut av KrF, og da står det mellom Frp og Kristent Samlingsparti for disse velgerne. Selv om mange av dem nok vil se KSP som mer åndelig enn FrP tror jeg FrPs mulighet til makt blir utslagsgivende.

Prosessen
ProsessenInnlegg: 22779
29.09.09 13:06
JRza: For rundt 10 år siden stod det i Stavanger Aftenblad at Rogaland og Vest-Agder var de mest fremmedfiendtlige/skeptiske fylkene i Norge. De argumenterte med at konservative kristne var livredd for at muslimer skulle "ta over". Det skal dog sies at de fleste kristne er oppegående mennesker, som setter Jesu budskap over hat og frykt.

Påstanden fra Stavanger Aftenblad faller på sin egen urimelighet. Demokratene fikk relativt sett få stemmer og de to andre fremmedfiendtlige "partiene"  Vigrid og norgespatriotene stilte ikke engang lister der.

max20w
max20wInnlegg: 1488
29.09.09 20:33
Brinkmann: Se på de 'kristne' krigene i midt-østen nå hvor 'det onde' skal bekjempes. Hundretusener døde i det 'godes' navn. Og se på VGD her. Den verste muslimhetsen kommer som regel fra noen med korsfarer-avatarer eller jødevenner, begge som regel FRP eller Demokratene tilhengere.

Tror du er litt ute på "viddene" :)

Religionskriger har det vært nå i årtusner. Så å si at FRP og Demokrat tillhengere er værre enn andre er vel drøyt.

Muslimene (fanatiske) har et stort mål og det er å ta over verden med sin religion med makt.

Kristne har, iallefall de moderate, prøvd å kristne verden gjennom misjonsvirksomhet.

Katolikkene tror på skjærsilden og regner med at alle oss andre vil ende der.

Hinduistene ser på alt levende med respekt.

Og for og ikke glemme den siste store relgionkrigen her i europa - Irland.

Tror ikke det var eller er så mange som ville stemt FRP eller Demokratene der .

Prosessen
ProsessenInnlegg: 22779
01.10.09 14:10
Brinkmann: Ser av statistikken at fylkene hvor FRP vant var Vest-Agder og Rogaland, også kjent som bibelbeltet med kjente bibelkommuner som Kvinesdal, Sirdal osv. hvor kristendommen har sin siste høyborg.

Det er veldig bra:-)

Den neste høyborgen som skal falle er det ekstremt rødgrønne innlandet. FrP/Høyre-flertall i Hedmark og Oppland i 2013?

Luskelarsen
LuskelarsenInnlegg: 9881
06.10.09 13:26
Brinkmann: Det er vel også ironisk at FRP-velgere støtter fullt ut 'frigjøringskrigene' i Afghanistan og Irak for å 'hjelpe' muslimer der, samtidig som de er sterkt imot asylanter som kommer derfra som et direkte resultat av disse okkupasjonene.

Nå har det kommet flyktninger fra Pakistan, Afganistan, Balkan, Iran, Irak og Somalia for å ta noen land lenge før eller helt uten okkupasjon fra vestlige land. Man rømmer fra vanstyre og fundementalistisk Islam. Man rømmer fordi man selv er kriminelle og av den grunn rirsikerer forfølgels ei hjemland. Man rømmer fra fattigdom, Man blir hjulpet inn i et land fordi man skal bygge opp organsiert kriminalitet i landet man blir hjulpet til.

Det er mange grunner

Klikk for å gå tilbake til toppen