Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

venstre og krf er årets vinnere!!!!

NYTT TEMA
stian_3
stian_3Innlegg: 1535
16.09.09 21:42

årets valgkamp har stått mellom de to blokkene. dette har både media og partilederne fra de store partiene gått i spissen for. Jens valgte Jensen dom sin hovedfiende enb god stund før valget var i gang.

SV og SP var i stor grad anonyme i årets valgkamp i frykt for å ødelegge ofr mye. det eneste unntaket er SVs lovnad om at de ikke kommer til å godta oljeborring i nord. SP gjorde det samme med utsagnet om at de vil fjerne ulven fra de norske skoger, men utenom det var det ikke mange sakene de turte å fronte alene.

FrP gikk også tilbake / justerte på mange av sine faste utalelser vi har hørt de fire siste årene. 

Når det gjelder Høyre har de i ganske stor grad (større grad en mange av de andre partiene) frontet saker som mange partier ikke har hatt oppe (f. eks EU). Men dette var også svakt.

Vi kunne fått en spennende valgkamp mellom Høyre og AP når det gjelder synet og ulike saker om norsk utenrikspolitikk, men dette var totalt fraværende.

AP har vært mer opptatt av å opplyse velgerne om det borgerlige rotet fremfor å fronte sin politikk. 

dette er mye på grunn av synet på det politiske spillet. Media har styrt alt for mye av sakene i denne valgkamampen. Partiene er sugne på å banke inn et par- tre hovedsaker som de vil drive valgkampen sin på. Dette er for kjedelig for media, som derfor begynner å fokusere mer på det politiske spillet siden partiene begynner å fronte sakene ganske tidlig. det betyr at når valgkampen kommer er media lei det faste sakene.

derfor er media mer opptatt av hva som skjer dersom H vil samarbeide med Frp, hva vil SV gjøre dersom de rød-grønne ikke fikk flertall osv.

dette har gjort at flere av partiene ikke har tørt å fremme mange av sine spenstige saker siden det er så mye fokus på det politiske spillet.

Her er Venstre et unntakk. de har hatt et liberalt stanspunkt på innvandrigssaken som ikke stemmer med noen av de andre borgerlige partiene. Garantien mot Frp er også et eksempel som er upopulært for velgere og partier.

Høyre har også spilt på medias prinsipper, i og med at de ikke tok noe standpunkt, igog holdt munn om mange politiske saker. Det samme gjorde de rødgrønne og spesielt AP.

Venstre og Krf er unntakene i denne valgkampet. Derfor gikk det også dårlig for disse partiene i dette valget. de fulgte ikke medias premisser og ble straffet for dette.

i mine øyne er Venstre og Krf de partiene som i størst grad har stått for egen politikk, og har i mindre grad vært brydd når det gjaldt medias prinsipper og fokus på spill fremfor saker.   

Inderøyning
InderøyningInnlegg: 387
17.09.09 09:33

Venstres syn på enkeltmenneskets frihet og samfunnets sosiale ansvar er tanker og ideer som aldri vil dø. Hvis Venstre rendyrker sin liberale profil,gleder jeg meg til valgene i 2011 og 2013 :-)

Lilljoffen
LilljoffenInnlegg: 1820
20.09.09 12:08
stian_3: Venstre og Krf er unntakene i denne valgkampet. Derfor gikk det også dårlig for disse partiene i dette valget. de fulgte ikke medias premisser og ble straffet for dette

Sponheim uttalte at "neste gang han ville ha så mange øyne rettet mot seg ville være når han går i forgangen i sauefjøset"  Han mente nok at der ville være en viss likhet i de to situasjonene, men også en forskjell. Den ville nok ligge i det intelligente uttrykket i sauenes øyne.

BKSAK
BKSAKInnlegg: 502
20.09.09 14:04
stian_3: i mine øyne er Venstre og Krf de partiene som i størst grad har stått for egen politikk, og har i mindre grad vært brydd når det gjaldt medias prinsipper og fokus på spill fremfor saker.  

Jeg vil si at Venstre og KrF er valgets moralske vinnere siden de fokuserte på sak og ikke spill. Men som kjent deles det ikke ut mandater for moralske vinnere.

B-I-F-F
B-I-F-FInnlegg: 2847
20.09.09 14:09
BKSAK: Jeg vil si at Venstre og KrF er valgets moralske vinnere siden de fokuserte på sak og ikke spill. Men som kjent deles det ikke ut mandater for moralske vinnere.

Ikke spill ? Venstre?  ajajajaja boff...........

BKSAK
BKSAKInnlegg: 502
20.09.09 14:32
B-I-F-F: Ikke spill ? Venstre?  ajajajaja boff...........

Å si at den politiske uenigheten er for stor til å kunne sitte i regjering sammen er en ærlig sak. Strengt tatt fremstår alle de ikke-sosialistiske partiene som tapere etter valget, ettersom de har null og niks innflytelse de neste 4 årene. Men KrF og Venstre kan i det minste ha rak rygg og si de falt for politisk uenighet, ikke kamp om posisjoner. KrF og Venstre er valgets moralske vinnere.

B-I-F-F
B-I-F-FInnlegg: 2847
20.09.09 17:07
BKSAK: Å si at den politiske uenigheten er for stor til å kunne sitte i regjering sammen er en ærlig sak. Strengt tatt fremstår alle de ikke-sosialistiske partiene som tapere etter valget, ettersom de har null og niks innflytelse de neste 4 årene. Men KrF og Venstre kan i det minste ha rak rygg og si de falt for politisk uenighet, ikke kamp om posisjoner. KrF og Venstre er valgets moralske vinnere.

Virkelig ?  Har du ikke fått med deg at Sponheim etter valget har sagt at det var uaktuelt for han å gå inn i en Høyre-sentrumsregjering ? Spørs om Krf og Høyre er enig med deg at Sponheim har spilt med åpne kort. Moralsk vinner? Neppe!

BKSAK
BKSAKInnlegg: 502
20.09.09 21:57
B-I-F-F: Har du ikke fått med deg at Sponheim etter valget har sagt at det var uaktuelt for han å gå inn i en Høyre-sentrumsregjering ? Spørs om Krf og Høyre er enig med deg at Sponheim har spilt med åpne kort.

?

B-I-F-F
B-I-F-FInnlegg: 2847
20.09.09 21:58
BKSAK: ?

Men i all verden....hva er det du ikke forstår?

BKSAK
BKSAKInnlegg: 502
20.09.09 22:26
B-I-F-F: Men i all verden....hva er det du ikke forstår?

Dette blir bare for dumt, tror vi stopper her. Les litt hva Sponheim har sagt og ikke sagt, så skjønner du nok.

B-I-F-F
B-I-F-FInnlegg: 2847
21.09.09 15:43
BKSAK: Dette blir bare for dumt, tror vi stopper her. Les litt hva Sponheim har sagt og ikke sagt, så skjønner du nok.

 

VG 17 sept (papirutgaven) side 5: Sponheim inrømmer nå at han ikke var så entusiastisk for en Høyre-sentrumsregjering. Han går så langt som å antyde at han ikke ville deltatt i en Solberg-ledet regjering.

"Nei, jeg ville nok ikke det. Jeg har selvfølgelig holdt kjeft om dette, men kan si det nå." sier Sponheim til VG før han forlater Stortinget.

Det lønner seg alltid å være sikker i sin sak før man tar en overlegen holdning, og deler ut dumhetsstemplet ;-)

BKSAK
BKSAKInnlegg: 502
21.09.09 18:05

Du får lese gjennom hva han sa to dager senere her, så finner du nok ut hva som var alternativene og ikke :-)

 

B-I-F-F
B-I-F-FInnlegg: 2847
21.09.09 18:35
BKSAK: Du får lese gjennom hva han sa to dager senere her, så finner du nok ut hva som var alternativene og ikke :-)  

Tja, enige blir vi ikke , men det er helt greit :-)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg